Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Samodopadni monopolizam'

HHO: Zgroženi smo postupanjem prema dr. Reisman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zgroženi ponašanjem velikog dijela javnosti prema dr. Judith Reisman, Hrvatski helsinški odbor izrazio je nadu da će njezini današnji nastupi proći bez reakcija koje karakteriziraju kao govor mržnje i prozirnih manipulacija.

Ističu kako smo danas 'suočeni s novim primjerima samodopadnog monopolizma koji se ogleda u dva recentna slučaja u našem javnom životu.' Jedan od tih slučajeva je, pišu, zabrana plakata za predstavu 'Fine mrtve djevojke', koji lezbijsku temu predstave upriličuje nježnim zagrljajem dviju porculanskih Bogorodica, a druga se odnosi na 'hajku za zabranu govora dr. Reisman'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRORAČUN ZA 2017. HHO UPOZORAVA "Prijedlozi zastupnika Hasanbegovića i Esih smiješni su, ali i opasni" Slika nije dostupna Odgođena sjednica Još nema dogovora oko liste ustavnih sudaca, HHO upozorava: 'Na rubu smo ozbiljne ustavnopravne krize'

Posebno su se osvrnuli na jučerašnja zbivanja s dr. Reisman koja gostuje u našoj zemlji. 'Ne ulazeći u znanstvene kvalifikacije gospođe Reisman, ne možemo ignorirati hajkaške razmjere kampanje i jezik osporavanja koji se rabi protiv ove javne ličnosti koja zacijelo ne zavređuje razinu difamacije kojom je izložena. Šokirani smo provincijalnom razinom hrvatskog antisemitizma kojom je jedna američka Židovka, čiji je veliki dio obitelji istrijebljen u nacističkim konclogorima i to u Auschwitzu, izložena optužbama za krivotvorenje Holokausta, od strane SDP-ove zastupnice Nade Turine Burić. Zastrašujuća je činjenica da ova 'antisemitkinja' ima otvorena vrata za govor u američkom Kongresu i za savjetovanje američkih ministarstava, ali da istovremeno nije 'dostigla' nivo koji bi zadovoljio neokomunističke talibane među hrvatskim sabornicima', navodi HHO.

>> Reisman u šoku nakon jučerašnjih napada, što je danas očekuje na fakultetima?

Dalje pozivaju saborske zastupnike da obrane slobodu govora u Hrvatskom saboru gdje se gostovanje dr. Reisman očekuje sutra..

'Izvršni odbor HHO-a posebno je zgrožen događanjem na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu od 29. siječnja gdje je gđa Reisman dočekana optužbama za antisemitizam. Njoj je na predavanju studentima priređena klasična 'sačekuša' koja je kulminirala istupom dekana Nenada Zakošeka, koji je manirom balkanskog primitivca prekinuo svoju gošću, da bi joj čitao bukvicu kako njegove studente nisu indoktrinirali komunisti nego Katolička crkva. Zastrašujuće je da najveći dio medija prikriva ovaj grubi i necivilizirani ispad jednog visokopozicioniranog dužnosnika Sveučilišta. Stoga se ne treba čuditi da je zgrožena gđa Reisman izjavila da nikada u svom životu nije vidjela ovoliko komunističkih bullya (bully označava snagatore, nasilnike koji se iživljavaju nad slabijima ili nemoćnima). Nadamo se i priželjkujemo da će, prilikom sljedećih istupa gđe Reisman, Hrvatska pokazati i lice uljuđenog demokratskog i tolerantnog društva, bez govora mržnje i prozirnih manipulacija', stoji u pismu kojeg je potpisao predsjednik HHO-a, Ivan Zvonimir Čičak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene