Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proces protiv njega namješten

HHO traži da Hrvatska ne izruči uhićenog Ukrajinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski helsinški odbor traži od Hrvatske da ne izruči ukrajinskog državljanina i vlasnika poznatog ukrajinskog lanca restorana koji je u pritvoru u Osijeku.

Uhićen je na temelju interpolove tjeralic,e jer je u Ukrajini optužen za tešku prijevaru. Njegov odvjetnik u pismu HHO-u tvrdi da je proces protiv Ukrajinca namješten i politički motiviran. Za njega se u pismu založio i poznati boksač i političar Vitalij Kličko.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva"

>> Timošenko osumnjičena za ubojstvo: Prijeti joj doživotni zatvor!

Vrhovni sud Republike Hrvatske prvu je žalbu na izručenje odbio, a HHO pisao ministru Miljeniću, koji ima posljednju riječ.

'Mi smo tražili da se njega ne izruči pogotovo što nad cijelom tom pričom lebdi sjena novog postupka protiv Julije Timošenko u kojem državno tužiteljstvo Ukrajine za nju traži doživotni zatvor, a ovaj je čovjek bio jedan od trojice svjedoka obrane. Dvojica su mrtvi, kako mi to ne ulazimo?', pita se Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene