Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U stijeni Kozjak

Mladići bili u bezizlaznoj situaciji, mrak sve otežavao: Spasio ih HGSS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HGSS je spasio dvojicu mladića u stijeni Kozjaka kraj Splita, izvijestio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) u petak navečer spašavala je dvojicu mladića u stijeni Kozjaka kraj Splita, izvijestio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke

Mladići su se pokušali penjati kroz dio litice Koludar i došli u bezizlaznu situaciju da ne mogu ni gore ni dole. Poziv u pomoć HGSS-u uputili su posredovanjem Centra 112, te je ekipa splitskog HGSS-a izašla na teren.

Drama na Sljemenu: Izletnik ozlijedio kralježnicu, u napornoj i dugotrajnoj akciji spasio ga HGSS

Oko 18:15 sati nakon dojave Centra 112 spašavatelji HGSS Split započeli su akciju spašavanja dvojice mladića koji su ostali u bezizlaznom položaju u stijenama Kozjaka iznad planinarskog doma - bez adekvatne opreme i svjetla.

Oko 19:30 već je prvi tim spašavatelja uspjeo doći do prvog koji je bio zaglavljen u stijeni nekih 70-ak metara od podnožja i spustiti ga na sigurno, a drugi tim do drugog mladića 30-ak metara više i oko 21:30 sati su ga uspjeli spustiti na sigurno.

HGSS upozorava: Nemojte krenuti u planinu bez adekvatne opreme, svjetla, znanja i iskustva!

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene