454676
454676
454676
454676
454676

ČUDO KOD ŠIBENIKA HGSS-ovci spasili psa koji je bez ozljede preživio strašan pad

  • , 24.10.2016., 21:52
  • Autor:
  • komentara

Crni hrvatski ovčar nesretno je upao u veliku cisternu za skupljanje kišnice, ali je ipak imao sreće: za samo dvadeset minuta bio je spašen.

 
 
 
 
Spašavanje psa (Foto: HGSS Šibenik)
Spašavanje psa (Foto: HGSS Šibenik)

Hrvatska gorska služba spašavanja tijekom svojeg je višedesetljetnog rada (osnovana je 1950. godine) spasila nebrojene ljudske živote, ali i one kućnih ljubimaca i domaćih životinja.

Najnoviji takav slučaj zbio se jutros u okolici Šibenika, kada je vlasnik psa iz mjesta Dragišići dojavio Centru 112 kako je njegov ljubimac, hrvatski ovčar, upao u cisternu za skupljanje kišnice.

Spašavanje psa (Foto: HGSS Šibenik)

Cisterna u koju je upao pas duboka je nekoliko metara (Foto: HGSS Šibenik)

Odmah su mu u pomoć priskočila tri člana HGSS-a iz šibenske stanice, koji su po dolasku na mjesto događaja krenuli u akciju spašavanja psa, koji čudom nije bio ozlijeđen, s obzirom da je po fotografijama cisterna duboka nekoliko metara.

Jedan član HGSS-a spustio se u cisternu, sprijateljio s preplašenim psom te ga u transportnoj vreći izvukao van. Od dolaska na teren do okončanja akcija je potrajala samo 20-ak minuta.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se