Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zameteni i izgubljeni

HGSS noćas iz mećave spasio trojicu šumskih radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) Gospić noćas je iz mećave spasila trojicu šumskih radnika kod Udbine, a jutros traga za starijim muškarcem s područja Korenice koji se nije vratio kući i ne zna se u kom pravcu se uputio.

Potragu otežava loše vrijeme i niske temperature, priopćio je danas HGSS. Noćas je iz snježne mećave spašeno troje šumskih radnika sa područja Udbine, selo Ondići, koji su jučer, unatoč nevremenu, krenuli traktorom u šumu kako bi izvukli zameteni kamion koji je ostao pet kilometara duboko u šumi. Zbog snježne mećave koja je vladala u Lici, izgubili su orijentaciju te su ostali zameteni i izgubljeni u šumi, bez skloništa i izloženi mećavi i niskim noćnim temperaturama, te su zatražili pomoć.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 Pokušaj ubojstva HGSS-ovac se probudio iz kome: Pogledajte što je policija pronašla u kući napadača Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

>> Pronađen mrtav muškarac kod Ciste Provo

>> HGSS-ov pas nakon dva dana pronašao starca koji boluje od Alzheimer

HGSS je poziv u pomoć dobio u 19 sati, nakon čega je osmoro gorskih spašavatelja s terencem i snježnim saonicama krenulo u potragu i pomoć. Lociranje je otežavao duboki snijeg, noć i snježna mećava, no jutros u 2,30 sati spasioci uspjeli u zadnji čas pronaći promrzle radnike, te ih utoplili i spustili na sigurno.

Troje šumskih radnika tako je spašeno je od sigurne smrti, jer na otvorenom u surovim zimskim uvjetima koji su vladali na terenu teško je preživjeti duže vrijeme. Akcija je završena jutros u 4,30 sati, stoji u priopćenju HGSS-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene