Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dinara i Velika Paklenica

HGSS spasio paraglajdera i alpinista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gorska služba spašavanja intervenirala je na Dinari gdje je danas poslijepodne paraglajder P. P. (28 godina) pao na vrlo nepristupačan teren, budući da mu je udar vjetra zatvorio krilo, pa je uslijed pada zadobio više težih ozljeda, izvijestio je HGSS.

Do njega su došle ekipe Hitne medicinske pomoći i HGSS-a iz Sinja i pružile mu medicinsku pomoć. Angažiran je i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sa ekipom HGSS-a iz Splita, te je ozlijeđeni večeras prebačen u KBC Split.

Pročitajte i ovo Spasili psa s litice - 7 zapeo u jami FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku Na terenu su bili HGSS-ovci stanice Šibenik Akcija spašavanja HGSS spasio dva poljska planinara: "Uslijed iznemoglosti i straha nisu se mogli spustiti s Dinare"

>> VIDEO Operacija izvlačenja 200 kg teškog medvjeda iz jame!

I u kanjonu Velike Paklenice dogodila se danas nezgoda kada su se troje alpinista penjali u Kuku od Paščetnice smjer Desno rebro pri čemu je jedan od njih D. S. (46) na trećem međusidrištu pao te zadobio višestruke ozljede glave, vrata i ruku.

O nesreći je preko Centra 112 dojavila alpinistica, a akcija je uspješno završena predajom ozlijeđenog Hitnoj medicinskoj pomoći, izvješćuje HGSS. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene