Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao na Krku

Pogledajte dramatično spašavanje češkog turista!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dvodnevne potrage tim HGSS-a Rijeka uz pomoć helikoptera i pripadnika DVD-a Baška, na Krku, pronašli su nestalog 78-godišnjeg češkog turista.

HGSS je jučer u Rijeci zaprimio dojavu o nestalom muškarcu R. Z. (78) na području općine Baška na otoku Krku. Nakon zaprimanja dojave na teren je izašlo šest pripadnika HGSS-a sa dva vozila.

Pročitajte i ovo Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke Prizori tijekom akcije spašavanja Besana noć HGSS-ovci spašavali unesrećenog vozača quada: Poklopilo ga vozilo

Skupina članova HGSS Stanice Rijeka s pripadnicima DVD-a i lovačkog društva pretražila je dio terena od područja iznad i oko kanjona Vrženica prema moru gdje su se navodno čuli povici u pomoć. Nažalost ni nakon šest sati potraga nije dala rezultata pa su spašavatelji zbog dolaska noći i zahtjevnosti terena obustavili potragu.

Danas je u jutarnjim satima u potragu uključen i helikopter. Potraga je na otoku Krku trajala svega 15-ak minuta kada su spašavatelji uočili tijelo osobe koje je ležalo na zemlji. Spuštena su dva spašavatelja koji su ustanovili da je muškarac živ i bez vidljivih težih fizičkih ozljeda.

Zbog nemogućnosti slijetanja u blizinu mjesta nesreće, spašavatelje i unesrećenog u nosiljci helikopter je podignuo ispod sebe u ovjesu na užetu i kratkim transportom od nekoliko minuta prebacio do mjesta gdje je mogao sletjeti i ukrcati ih unutra. Nakon ukrcavanja cijela ekipa uputila se natrag do Rijeke gdje je unesrećeni predan Hitnoj pomoći na Trsatu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene