Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije uspješne akcije

HGSS jučer opet spašavao planinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni centar 112 izvijestio je jutros o dvije akcije spašavanja koje su jučer na Velebitu te u Gorskom kotaru izveli pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Naime oko 14,40 sati Županijski centar 112 Zadar primio je zahtjev od HGSS-a za angažiranje helikoptera zbog prijevoza ozlijeđenog planinara koji se nalazi na Velebitu, na lokaciji Struge. Poziv je proslijeđen u Zapovjedno operativno središte Glavnog stožera OS RH, te je helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) spasilački tim HGSS-a preuzeo lakše ozlijeđenog planinara. Oko 18,20 sati u zrakoplovnoj bazi Zemunik ozlijeđenog planinara predali su timu Hitne medicinske pomoći.

Pročitajte i ovo HGSS Gospić Uspješna akcija FOTO HGGS-ovci deset sati spašavali dvoje planinara iz strogog rezervata: Krenuli izbrisanom stazom pa se izgubili Planinarski dom - 4 Donosi Provjereno Gradili su ih sami, nerijetko svojim novcem, a sada im ih oduzimaju: "Revoltirani smo, ljuti smo, dođe netko i uzme vam vaš drugi dom"

Pripadnici HGSS-a su također jučer popodne spasili skupinu izgubljenih planinara kod Mrkoplja u Gorskom kotaru. Naime ŽC 112 Rijeka je oko 11 sati primio dojavu od planinara da se njihova grupa u kojoj je pet mlađih osoba izgubila na Bijelim Samarskim stijenama kod Mrkoplja. Dojava je proslijeđena u HGSS-u Delnice, a pripadnici HGSS-a su oko 16,30 pronašli zalutale osobe. Akcija je završila u 19,30 sati, kada su svi neozlijeđeno stigli u planinarski dom u Tuku kod Mrkoplja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene