445907
445907
445907
445907
445907

HGSS objavio tužnu vijest: Uginuo je Mel, hvala mu za sve!

  • , 08.08.2016., 12:47
  • Autor:
  • komentara

Potražni pas Mel, jedan od veterana iz stare garde potražnih pasa HGSS-a, izgubio je bitku s opakom bolešću i napustio nas 6. kolovoza. 2016., objavio je HGSS tužnu vijest na svojoj službenoj stranici.

 
 
 
 
Uginuo Mel, pas tragač HGSS-a (Foto: HGSS)
Uginuo Mel, pas tragač HGSS-a (Foto: HGSS)

Priopćenje HGSS-a objavljujemo u cjelosti.

'MEL WESTERN RECALL’S (FCI) HOT NACHO ili za nas poznatiji kao 'MEL', australski je ovčar oštenjen 11.9.2005. godine na sjeveru Austrije. S devet je tjedana doveden u Hrvatsku gdje je školovan i obučavan za potražnog psa HGSS-a. Bio je to prvi australski ovčar uvezen u Hrvatsku. Eksterijerno odličnih ocjena i nositelj nekoliko CACIBA, iako su ga izložbe izrazito nervirale.

U HGSS stanici Karlovac zajedno sa svojim vodičem Dubravkom Butalom položio je licencu obaveznu za sve potražne timove HGSS-a. Sudjelovao je u nekoliko stotina potražnih akcija i vježbi po Republici Hrvatskoj i susjednim državama sve do kraja 2014 godine kada je umirovljen. Zajedno sa svojim vodičem sudionik je bezbrojnih edukacija djece vrtićkog i školskog uzrasta o radu interventnih službi u organizaciji DUSZ-a i HGSS-a, gdje je bio rado viđen gost i plijenio pažnju djece.

Svoje umirovljeničke dane veselo je provodio u krugu obitelji, a svom vodiču i njegovoj obitelji bio je osobni 'terapijski' pas koji ih je uvijek smirivao i razveseljavao svojim nepodobštinama. Bio je odličan pedagog i pomoć Dubravku u školovanju svog nasljednika, mladog australskog ovčara 'THORA' ( Mangry's Might and Main).

U rujnu 2015. pojavili su mu se prvi znakovi opake bolesti - sarkoma. Operiran je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu nakon čega je i dalje bio donekle fit kako i priliči službenom psu. Nastavio je putovati i odlaziti na izlete i šetnje na more i planine. Uz stalnu brigu svojih ukućana, sve je nekako išlo. Početkom srpnja ove godine zbog uznapredovale bolesti je potpuno oslijepio i izgubio osjetilo njuha. 6. kolovoza 2016. godine u 21 sat izgubio je bitku s opakom bolešću. Tako nas je napustio još jedan veteran iz stare garde potražnih pasa HGSS-a, onih koji su gradili temelje Komisije za potrage i lavine HGSS-a. Neka mu je hvala za sve akcije u kojim je sudjelovao i gdje nam je pomagao, hvala mu i za sve trenutke u kojim nas je usrećivao i razveseljavao.

Pozdrav MEL.'

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se