Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pronađeni živi i zdravi na Krku

FOTO HGSS objavio detalje akcije spašavanja oca iz sina nestalih u Velebitskom kanalu

Akcija HGSS-a
Akcija HGSS-a HGSS Rijeka/Screenshot
Aktualno Galerija Akcija HGSS-a Akcija HGSS-a Foto: HGSS Rijeka/Screenshot Akcija HGSS-a - 8 Akcija HGSS-a - 8 Foto: HGSS Rijeka Akcija HGSS-a - 7 Akcija HGSS-a - 7 Foto: HGSS Rijeka Akcija HGSS-a - 6 Akcija HGSS-a - 6 Foto: HGSS Rijeka +5 Akcija HGSS-a - 5 Galerija 1/10 >>
HGSS Rijeka objavio je detalje akcije spašavanja oca i sina koji su nestali u Velebitskom kanalu.

Otac i maloljetni sin iz Njemačke, uputili su se iz Klenovice prema Krku daskama za veslanje. Nakon opsežne potrage, pronađeni su drugi dana na Krku neozlijeđeni. HGSS Rijeka objavio je fotografije spašavanja i iznio detalje akcije: 

"Poziv u pomoć zaprimamo od MRCC Rijeka preko Županijskog centra 112 oko 10:50. Saznajemo da se radi o dva nestala strana državljanina, ocu i djetetu koji su se prethodni dan u vjetrovitim uvjetima uputili daskom za veslanje (tzv. Stand Up Paddle) iz Klenovice na otok Krk.

Pri zaprimanju poziva saznajemo da su ranijom pretragom obalnog područja službenici Lučke kapetanije u uvali Smokva južno od Vrbnika pronašli veslo i dasku. Položaj pronađene opreme indicirao je da je ista svjesno izvučena na obalu, što je upućivalo da se unesrećeni potencijalno nalaze na otoku.

Akcija HGSS-a Akcija HGSS-a - 5 Foto: HGSS Rijeka

Odmah po pozivu na teren izlazi 18 članova HGSS stanice Rijeka s 5 interventnih i Quad vozilom te 2 potražna psa. Upućuju se na najbližu vozilom dostupnu točku iznad uvale Smokva, gdje stacioniraju zapovjedno vozilo.

Obzirom da se radi o vrlo nepristupačnom i strmom terenu i obzirom na veliko područje pretrage u traganje su mobilizirani i dodatni resursi, vanjski suradnik (vodič potražnih pasa) s potražnim psom, te je pokrenuta potraga iz zraka helikopterom HRZ-a, koji je upućen iz vojne baze Divulje zajedno sa tročlanom ekipom dežurnih letača spašavatelja HGSS-a.

Akcija HGSS-a Akcija HGSS-a - 9 Foto: HGSS Rijeka

Dolaskom na teren timovi su upućeni u pretragu te oko 15.00 jedan od potražnih timova na terenu pronalazi unesrećene. Isti su u dobrom zdravstvenom stanju te su u mogućnosti samostalno nastaviti kretanje.

Ocu koji nije imao obuću, dane su gojzerice, nakon čega su se zajedno s članovima uputili do najbliže brodicom pristupačne uvale, gdje je unesrećene preuzela brodica Lučke kapetanije. Unesrećeni su transportirani u Novi Vinodolski te predani vozilima Hitne medicinske službe čime je ova akcija završila oko 16:20", napisali su u objavi na Facebooku. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene