Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

zaprimili poziv

VIDEO Drama na Velebitu, HGSS u akciji spašavanja: Unatoč teškim uvjetima i jakom vjetru stranci su spašeni i zbrinuti

Aktualno Galerija Akcija HGSS-a na Velebitu Akcija HGSS-a na Velebitu Foto: Facebook/HGSS HGSS na Velebitu - 4 HGSS na Velebitu - 4 Foto: DNEVNIK.hr HGSS na Velebitu - 3 HGSS na Velebitu - 3 Foto: DNEVNIK.hr HGSS na Velebitu - 2 HGSS na Velebitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 HGSS na Velebitu - 1 Galerija 1/5 >>
HGSS-ovci na Velebitu spašavali su Nijemce. Žena se otrovala hranom, no kako se doznaje - hoda uz spasioce prema njihovu vozilu.

Olujna bura otežavala je i akciju spašavanja na Velebitu. Pripadnici gorske službe spašavanja iz Gospića ujutro su krenuli u potragu za dvoje stranih državljana koji su se najvjerojatnije otrovali hranom.

Zbog jakog vjetra spašavanje helikopterom nije bilo moguće. Na teren je krenulo osam spasilaca koji su se do unesrećenih probijali unatoč teškim uvjetima i jakom vjetru. Stranci su spašeni i zbrinuti.

HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv sa Šugarske dulibe prema kojem se dvoje stranaca otrovalo hranom.

Pročelnik HGSS-a Josip Brozičević rekao je za DNEVNIK.hr da su spasioci došli do njih te da je riječ o Nijemcima.

"Nije tako kritično kako je djelovalo prema prvim informacijama. Riječ je o lakšem trovanju hranom kod žene, muškarac je dobro", rekao je Brozičević.

"Oni hodaju natrag s kolegama, transport nije potreban. Za sat i pol mogli bi biti kod vozila, gdje su spašavatelji, pa će ih spustiti dolje. Uvjeti su teški jer je jak vjetar, no nadamo se da će biti sve u redu", dodao je.  

Pročitajte i ovo HGSS spašavao paraglajdera koji je pao na drvo Otkrili za DNevnik Nove TV HGSS-ovci nakon spašavanja paraglajdera s drveta: "Jedan gospodin nam je praktički član, svake godine zapne na istom mjestu"

Pročitajte i ovo Toni Poljak, HGSS - 2 Izvanredne situacije Uvijek među prvima na terenu, spremni učiniti i nemoguće: HGSS objasnio kako im građani mogu pomoći kad se nađu u nevolji

Ranije je HGSS javio da se prvi tim od osam spasioca uputio prema lokaciji te da zbog olujnog vjetra helikopterski transport nije moguć.

U pripravnost su stavljene ostale stanice HGSS-a zbog velike udaljenosti i teško prohodnog terena, dodali su.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene