Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Potrudili se

Duhoviti HGSS-ovci oduševili prvoaprilskom šalom, pogledajte kakav su "upgrade" dobili

Prvotravanjska šala HGSS-a (Foto: HGSS/Twitter)
Prvotravanjska šala HGSS-a (Foto: HGSS/Twitter) Foto: HGSS/Twitter
HGSS se doista potrudio i pripremio za prvotravanjske šale. Njihova objava na društvenim mrežama doista je maštovita.

S obzirom na to da je 1. travnja i da su u jeku šale i pošalice na račun navedenog datuma, priliku da se našale s nama nisu propustili ni u HGSS-u. Naime, u objavama na Facebooku i Twitteru predstavili su najnoviju tehnologiju koja bi im pomogla u spašavanju života. Jedino što nisu napisali jest da im ju je dostavio britanski tajni agent 007, poznatiji kao Bond, James Bond.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 Pokušaj ubojstva HGSS-ovac se probudio iz kome: Pogledajte što je policija pronašla u kući napadača

Da je riječ o prvotravanjskoj šali, provjerili smo s pročelnikom HGSS-a Josipom Granićem, koji nam je to i potvrdio.

Pročitajte objavu HGSS-a, doista je dobra.

"Danas je u Nacionalnom parku Paklenica testiran novi dron 'flyboard' tvrtke iz SAD-a, Zapeta. Dronom spašavatelji vrlo brzo dolaze i do najnedostupnijih dijelova Parka. Pilot-projekt počinje već ove turističke sezone, tako će na dežurstvima uz dežurne spašavatelje biti i 2 drona, od kojih svaki može ponijeti teret do 200 kilograma na visinu od čak 850 metara. Ako pilot-projekt bude uspješan, ovakvi dronovi bit će sastavni dio svake stanice HGSS-a, a dežurstvo u Paklenici u potpunosti će preuzeti dronovi. Ovakvi dronovi uvelike mogu ubrzati akcije spašavanja na teško dostupnim mjestima", stoji u objavi HGSS-a na njihovim profilima na Facebooku i Twitteru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene