Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve traženiji biznis

Raste potreba za ovim zanimanjem u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fizičke osobe, odvjetnici, investitori, menadžeri, osiguravajuća društva, šefovi sigurnosnih ureda tvrtki i korporacija, banke i trgovački lanci iz RH najčešći klijenti

U Hrvatskoj u posljednjih pet godina primjećujemo sve veću potrebu za uslugama detektiva, koje se odnose na sigurnosni konzalting, pomoć menadžerima, upravi i vlasnicima tvrtki u odlučivanju oko poduzimanja mjera u kriznim situacijama, poslovanja s trećom osobama ili tvrtkama, preuzimanja i/ili preustroja tvrtki, ljudskim resursima, zaštiti intelektualnog vlasništva, zaštiti poslovnih tajni, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HGK donosi Što je poslovni plan i zašto ga mora imati svaki poduzetnik? Slika nije dostupna Dodjela Zlatne kune najboljima Burilović: Unatoč svemu, biznis ne smije i neće stati

To upućuje, kako se navodi, na sve veću potrebu tržišta za uslugom sigurnosnog business intelligence-a, s obzirom da faktor pravodobne informacije predstavlja prednost/profit i ima svrhu stvaranja prednosti na tržištu.

Privatni detektivi u Hrvatskoj

Privatni detektivi u Republici Hrvatskoj legalno i uspješno djeluju od 1996. godine pa posao privatnog detektiva već odavno nije samo praksa razvijenih europskih zemalja. U travnju 2014. godine u sklopu HGK pri Udruženju istražnih i zaštitnih djelatnosti osnovana je i Grupacija istražnih djelatnosti.

Osnovna zadaća grupacije je otklanjanje predrasuda o ograničenosti detektivskih usluga i proširenje spoznaja da su privatni detektivi znalci procjene, tragači za podacima, kreatori pravovremene i pravilno oblikovane informacije i pouzdani savjetnici.

“Časnik u sigurnosnoj službi treba imati vruće srce, hladnu glavu i čiste prste" rekao je prvi sovjetski obavještajac F. E. Đeržinski, a njegov moto i danas vrijedi za privatne detektive.

Znate li što vam treba da biste postali PRIVATNI ISTRAŽITELJ?

Potencijalni klijenti često imaju iskrivljenu predodžbu o detektivima, koja se često temelji na filmskim i literarnim likovima, nisu dovoljno informirani o opsegu detektivskih usluga te ne prepoznaju prednosti korištenja detektivskih usluga pri rješavanju problema.

Trenutno je u Hrvatskoj registrirano 110 osoba s licencom privatnog detektiva, od toga je devet registrirano kao obrt, a 11 kao trgovačko društvo.

Najčešći klijenti privatnih detektiva su uz fizičke osobe, odvjetnici, zatim investitori, menadžeri, osiguravajuća društva, šefovi sigurnosnih ureda tvrtki i korporacija, banke i trgovački lanci iz Hrvatske, EU i šire. Detektivske agencije i uredi veoma uspješno surađuju s mrežom detektiva u Europi i svijetu, s MUP-om, Državnim odvjetništvom i Carinom RH. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene