Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširena istraga

HGK platio 350 tisuća kuna za uknjižbu Vidoševićih vila?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik HGK-a Nadan Vidošević navodno je preko HGK uknjižio svoje luksuzne vile na Prekrižju, i to za 350 tisuća kuna.

Nadan Vidošević, bivši predsjednik HGK, kojemu je nedavno produljen pritvor za još 2 mjeseca, koristio je sredstva HGK kako bi platio uknjižbe svojih vila na Prekrižju. Do takvih podataka došli su istražitelji pregledavajući oduzetu brojnu dokumentaciju, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AFERA REMORKER 'Dokazi su zastrašujući, mijenjat će društvenu klimu u Hrvatskoj' Slika nije dostupna Povijesni dragulji Nećete vjerovati što su još istražitelji pronašli kod Vidoševića

Istražitelji su tako došli do podatka da je HGK platila čak 350 tisuća kuna za uknjižbu luksuzne vile na Prekrižju. Dio novca potrošen je i na uknjižbu stana koji je VIdošević kupio svojoj kćeri.

Otkriveno što je Nadan Vidošević čuvao u tajnom bunkeru

Takva saznanja dovela su do proširenja istrage, a sumnjiče ga za još dvije nove zloporabe položaja. U međuvremenu, njemu je u utorak produljen istražni zatvor za još dva mjeseca, i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Isti dan istražni zatvor za dva mjeseca produljen je i Josipi Mladinov, bivšoj šefici financija u HGK, i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela. Otprije je u pritvoru i Zdenka Peternel, bivša Vidoševićeva desna ruka, koja još nije odlučila progovoriti o svemu onom što se godinama događalo u Komori.

Podsjetimo, Vudošević je uhićen prije mjesec dana u sklopu akcije Remorker. Njega i još još četvero osumnjičenih 'preuzeo je USKOK, a tereti ih se za 'udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene