Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozvali je Spasoje

Sada već dobiva i bračne ponude!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolege su je prozvali Spasoje, a na internetu joj stižu i bračne ponude. Heroinu iz Splita Katarinu Prungl, koja je u ponedjeljak navečer skočila u hladno more kako bi iz automobila spasila vozača i njegovu kćer, primio je župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader.

Herojski čin Katarine Prungl, koja je preksinoć spasila dvoje ljudi iz tonućeg automobila, toj je mladoj ženi preko noći preokrenuo život.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

'Katarina prima brojne poruke, čak i bračne ponude, a kolege su je u šali prozvali Spasoje. Primio ju je splitski župan Ante Sanader, a slijedi i nominacija za nagradu 'Pothvat godine'.

>> 'Vidjela sam svjetla u moru i čovjeka kako lupa po staklu, bio je prestravljen'

I danas s osmijehom priča: skočila je u more bez velikog razmišljanja kako bi spasila tuđi život. Župan je naglasio kako je Katarina i vatrogasac te potječe iz vatrogasne obitelji. Rekao je i da će predložiti Katarinu za nagradu 'Pothvat godine'.

'Nekako mi je bilo instinktivno, tako da vjerujem da se opet to dogodi, isto bi napravila, ne treba razmišljati o tome. Hladnoću sam osjetila tek kad sam izašla vani. Bilo mi je u biti toplije u moru nego vani, smrzla sam se tek na obali', ispričala je Katarina.

Ante Sanader primio je ju je kao župan, ali i kao predsjednik vatrogasne zajednice.'Posebno u ime naših vatrogasaca, evo vidite, to je vatrogasni odgoj. To je dijete koje je odgojeno u vatrogastvu i koje je pripremljeno za ovakav čin. Ipak je njeno srce, njena hrabrost i odlučnost bila presudna u ovom momentu', rekao je Sanader. Zbog herojskog čina našla se u središtu pozornosti, a kaže putem interneta je i prose.

'Ali mi nitko ni sliku nije poslao, i vode me svugdje, između ostalog i na krstarenje', priča Katarina kroz smijeh.

Njezina priča dirnula je mnoge Splićane. 'Spasila je dva života, a ugrozila svoj, pa gdje ćete većeg ponosa i pohvala za tu curu, ja ne znam, ne znam bila toliko hrabra', komentirala je jedna Splićanka. 'Ja ne znam kako bi se snašla s obzirom da je vrijeme ledeno, stvarno pohvaljujem to', kazala je druga. 'To je nešto za najveći orden, pogotovo žensko', komentiraju građani.

Protiv vozača kojeg je spasila policija je podignula optužni prijedlog zbog opasne vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola, naime izmjeren mu je oko jedan promil alkohola u krvi.
A Katarinu će, rekao je župan, predložiti za nagradu Pothvat godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene