Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantij

HEP: Zgrada nam nije potonula zbog Kupske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna zgrada navodno svaki tjedan tone za milimetar, no u HEP-u to dematiraju.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) opovrgnula je danas medijska nagađanja o propadanju i ulijeganju pet centimetara njezinih zgrada u Ulici grada Vukovara u Zagrebu ističući da tu tvrdnju potkrepljuju geodetska mjerenja pomaka i slijeganja zgrada.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Nadležni uskoro na terenu U centru Zagreba građani organizirali samozaštitu: ''Jedino to nam je preostalo, ovo nije normalna situacija''

>> HEP odustao od gradnje u Kupskoj ulici

Neki mediji danas su objavili da je zgrada u kojoj je sjedište HEP-a u Ulici grada Vukovara 37 propala pet centimetara zbog rupe u Kupskoj ulici i loše sanacije nakon urušavanja te ulice u kojoj se namjeravala graditi podzemna garaža ispod nove zgrade HEP-a. Navode i da sjeverna strana zgrade HEP-a svaki tjedan potone za jedan milimetar. HEP u priopćenju ističe da je geodetska mjerenja pomaka i slijeganja na upravnoj zgradi HEP-a te još dvjema zgradama - operatora prijenosnog sustava (OPS) i nacionalnoga dispečerskog centra (NDC) provela tvrtka Crotel-gradnja d.o.o te da je klinometar instaliran na trećemu, petom i sedmom katu zgrade OPS-a očitao zagrebački Građevinski fakultet. Po tim rezultatima, stanje objekata i zahvata ocijenjeno je kao aktivno, ali bez bitnih pomaka, te da su oni 'u toleranciji preciznosti instrumenata'.

'Zato u skladu s navedenim geodetskim mjerenjima odbacujemo sva nagađanja o propadanju i ulijeganju pet centimetara bilo koje zgrade HEP-a' u Ulici grada Vukovara 37, ističe u priopćenju HEP. I Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva također je priopćilo kako je na temelju stručnog interpretiranja rezultata mjerenja ocijenjeno da nema pomaka koji bi mogli ugroziti stabilnost upravne zgrade HEP-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene