Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju za grijanje

HEP joj isključio struju jer nije imala za platiti, a stigla je polarna zima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anka iz Osijeka nije imala novaca da plati grijanje pa joj ga je HEP isključio.

Nekoliko se dana doslovno smrzavala, no u pomoć je priskočio Grad Osijek. I to svima koji su lošijeg imovinskog stanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija afera HEP DORH zatražio podatke o trgovanju viškovima plina u Hrvatskoj Hrvoje Krešić u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Velika analiza Hrvoje Krešić o premijerovim izjavama nakon današnje sjednice Vlade: "Radio je ono što uvijek u ovakvim situacijama radi"

U Ankin stan zavukla se zima. 'Da! Cijevi su se smrzle, voda, užas', kaže Anka Mihelčić iz Osijeka. Anka nije mogla platiti račun za struju pa su joj je isključili. Da se još 300-tinjak Osječana lošijeg imovinskog stanja ne bi smrzavalo kao Anka, pobrinut će se grad. 'Mi sve rješavamo s HEP-om tako da očekujemo da uskoro struja bude uključena', rekao je Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb.

Ako se to ne dogodi, Anka će toplu postelju morati potražiti u prihvatilištu. To je učinio Ivan. 'Meni je odlično i hvala Bogu da možeš biti tu, barem do četvrtog mjeseca da ne moraš ići na ulicu po ovakvom vremenu', kaže Ivan Tolj iz Osijeka.

Mjesta u prihvatilištu ima i otvoreno je od 0 do 24 sata. Non stop rade i električne grijalice u Dalmaciji. 'Grijem pet prostorija gdje imam električne uređaje', kaže Tivor Ćapalija iz Šibenika. Za njih će struje biti dovoljno. 'Sustav HEP-a je stabilan u procesu proizvodnje i distribucije električne energije', kaže Mirela Klanac, glasnogovornica HEP-a.

Stjepan iz Osijeka oslanja se na druge izvore topline. 'Dok sam ja živ i zdrav ložit ću na drva, a Rusi i ovi što uvoze plin nek se slikaju sa svojim plinom', kaže Stjepan Švajger iz Osijeka.

Iako brojila rade brže, plina neće nestati. 'Dovoljno plina imamo, mi smo normalno potpisali ugovore za opskrbu ne samo za ovu zimu nego i za sljedeće dvije godine', kaže Davorka Tancer, direktorica Prirodnog plina.Kako god se grijala kućanstva, vani najviše pomaže topla odjeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene