Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U 5 sati spasili više života

Helikopterom HRZ-a prevezeni transplantacijski timovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) noćas su iz Lučkog u Klinički bolnički centar (KBC) Split prevezena dva transplantacijska tima za potrebe transplantacije organa.

Državni centar 112 primio je sinoć u 20 sati zahtjev od transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravlja RH za angažiranje helikoptera HRZ-a na relaciji Zagreb-Split-Zagreb, za potrebe transplantacije organa. , priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Helikopter HRZ-a je poletio s dva transplantacijska tima noćas pola sata iza ponoći iz zrakoplovne baze Lučko prema Splitu te je sletio oko 1,50 sati za helidrom splitskog KBC-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabrinjavajuće Hrvatska više NIJE PRVA? Slika nije dostupna Za vježbanje liječnika Uvozimo i mrtvace: U RH stiglo 11 glava

>> Vladin zrakoplov prevezao srce s Krete u Zagreb

Nakon izvršene eksplantacije organa u KBC Split, zbog hitnosti prvi tim je s eksplantiranim organom, srcem, u 4,50 sati poletio za Zagreb, a u 6,05 sati helikopter HRZ-a sletio je na helidrom KB Dubrava.

Drugi tim sam će organizirati prijevoz eksplantiranih organa, jetra i bubrega, za Zagreb, navodi DUZS.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene