Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barbarski čin

HDZ zgrožen pogubljenjem Tomislava Salopeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je zgrožen još uvijek nepotvrđenom strašnom viješću o mogućem pogubljenju Tomislava Salopeka.

Iz HDZ-a su u srijedu izrazili zgražanje još uvijek nepotvrđenim informacijama da su pripadnici Islamske države pogubili hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, te su izrazili sućut njegovoj obitelji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

"HDZ je zgrožen još uvijek nepotvrđenom strašnom viješću o mogućem pogubljenju Tomislava Salopeka. U ovom teškom trenutku za cijelu Republiku Hrvatsku i hrvatski narod, ujedinjeni smo u molitvama za našeg Tomislava, kao što smo ujedinjeni u osudi gnusnog čina. HDZ najdublje i najiskrenije suosjeća s obitelji Tomislava Salopeka", navode iz HDZ-a u priopćenju.

Upozoravaju kako je i ovaj slučaj potvrda da je terorizam problem cijelog svijeta, a da je tzv. Islamska država jedna od najvećih prijetnji međunarodnom miru i sigurnosti.

ISIS tvrdi: 'Pogubili smo Tomislava Salopeka'. Premijer održao pressicu, Predsjednica otkazala sve aktivnosti

"Takav barbarski čin, ne samo da izaziva zgražanje Hrvatske, nego i cijelog slobodnog svijeta. Čin smaknuća udar je na sve ljude - na čovječanstvo, civilizacijske vrijednosti i demokraciju. Slobodni svijet nailazio je na puno teških izazova u povijesti i nikad nije pokleknuo pred silama zla i mraka. Ako se dogodilo ono najgore, Tomislavova i ostale žrtve samo jačaju našu odlučnost u toj borbi", ističu u HDZ-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene