Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftini najam

HDZ za tri kune imao prostore na - Stradunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeftino su se u skupom gradu nastanile političke stranke.

Tko može dobiti kvadrat u Dubrovniku, na Stradunu, za tri kune? Na prvu bi se reklo nitko, jer su najskuplji kvadrati već duže od desetljeća upravo tamo. No ipak bilo je sretnika proteklih godina! Jeftino su se u skupom gradu nastanile političke stranke. HDZ je prošao najbolje jer je za tri kune imao prostore ni više ni manje nego na Stradunu. Sada im je najam svima povišen. Ali i dalje je znatno niži nego građanima.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Dok se cijene kvadrata u Dubrovniku mjere u tisućama eura, neki svoje kvadrate plaćaju mnogo manje. Po odluci Gradskoj vijeća čak 12 godina političke stranke svoje prostore mjesečno su plaćale 3 kune po kvadratu!

VIDEO Zaštitno lice u lošem stanju: 'Situacija je katastrofalna'!

Ista cijena vrijedila je za sve stranke, stotinjak kuna mjesečno stranke su plaćale i u tzv. Pentagonu, i u podrumima ali i, poput HDZ-a, prostor na samome Stradunu.

'Po principu uzmi ili ostavi, stranka kao zakupoprimatelj ne može utvrđivati visinu zakupnine koju propisuje Gradsko vijeće. Da je Gradsko vijeće propisalo neku drugu cijenu zakupnine, stranka bi prihvatila ili ne bi prihvatila prijedlog ugovora', kaže Branko Bačić, predsjednik županijskog ogranka HDZ-a.

'Samo možemo zamisliti da je to bilo komercijalizirano, koliko bi Grad uprihodovao novaca', kaže Željko Raguž iz HSS-a.

Neki lokali na Stradunu svoj mjesečni najam plaćaju više od 200 tisuća kuna, povlaštene cijene bile su rezervirane za političke stranke.

'Dubravka Šuica neće biti izbačena iz HDZ-a!'

'Bitno da je sukladno zakonu, i da je sukladno odlukama Gradskog vijeća. Onda kad dobijemo preporuku da nešto moramo napraviti, to napravimo', rekao nam je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS).

A nakon upozorenja revizije kako su cijene preniske, stranke će kvadrat svojih prostora, od podruma do Straduna, od sada plaćati 37 kuna. Usporedbe radi, stručnjaci za nekretnine procjenjuju kako je tržišna vrijednost ovih kvadrata veća od 200 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene