Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba zabrinuta

HDZ za spas Gredelja: Vlada nije socijalno osjetljiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za stanje u gospodarstvu Vladu je optužila najveća oporbena stranka. HDZ je danas javno stao na stranu radnika Gredelja.

Premijera Zorana Milanovića i njegove ministre optužuju za uništavanje tvrtke koja je potrebna Hrvatskoj, te za uništavanje 1.500 obiltelji koje su izravno povezane s Gredeljem. Gredelj je jedina hrvatska tvrtka koja proizvodi vlakove i može ih održavati. Hrvatskoj takva tvrtka treba, tvrde HDZ-ovci, a stečaj pokazuje socijalnu neosjetljivost Vlade.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Iz minute u minutu "Jamčim da debatni klub gubitnika neće doći do 76 ruku. Nema šanse": HDZ i DP postigli dogovor ili se neki prerano hvale? Ivan Penava i Andrej Plenković Salve uvreda VIDEO Pogledajte kako su se donedavno častili Plenković i DP, a sad dogovaraju koaliciju: "To su kvarni ljudi, zli! S njima nećemo imati posla"

'Iz svega ovoga se može naslutiti da netko iz Vlade u rukavu ima nekog kupca kojem će jeftino prodati Gredelj u koji je posljednjih godina uloženo najmanje 600 milijuna kuna i koji ima vrijednost preko milijardu i pol u imovini', rekao je Boris Kunst iz HDZ-a. Unatoč svemu nadaju se da će, iako je pod stečajnim postupkom, tvrtka ipak moći aplicirati na javne natječaje i ostvariti poslove za koje je specijalizirana.

>> Tko je upropastio Gredelj?

'Ni jedna druga tvrtka u Hrvatskoj nema kompetencija, sposobnosti i znanja. Zašto takvu tvrtku o kojoj ovisi možete li voziti ili ne, slati u tečaj?', rekao je Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata. Od idućeg mjeseca oko 1.500 radnika će na burzu. Plaću nisu primili od kolovoza.

'Krivac je HŽ putnički prijevoz i HŽ holding, zna se, po naputku Vlade', rekao je Željko Starčević, povjerenik sindikata Gredelja. A njihova će se brojka pridodati onoj prevelikoj brojci nezaposlenih koja konstantno raste. 'Linić svako jutro kad dođe na posao pogleda što mu je MMF napisao', kaže Kunst. Vlada tvrde u HDZ-u pokazuje socijalnu neosjetljivost i uništava radnike u Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene