Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kad će o poslu?'

Karamarko: Pričaju o puzajućim revolucijama, kontrarevolucijama, ŠPIJUNIMA...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta održava se 'Svehrvatski gospodarski forum', na kojemu se predstavljaju najvažnije gospodarske smjernice Hrvatske demokratske zajednice.

Ciljevi Foruma su prezentacija gospodarskog potencijala Hrvatske s naglaskom na mogućnosti i modele koje, kako ističu organizatori, Hrvatska može ponuditi europskom i svjetskom gospodarstvu.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu"

Ustvrdivši da se novo vodstvo stranke od početka bavilo gospodarskim temama predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je da Vlada uporno nameće svjetonazorske i ideološke teme ne bi li izbjegla razgovor o gospodarskim temama.

Karamarko se osvrnuo na dramatično stanje u zemlji istaknuvši kako Hrvatska ne smije dopustiti gospodarsko propadanje i stvaranje novih emigracija jer zemlja je prirodno, gospodarski bogata, a ima vrijedne, pametne i domoljubne ljude. 'Pričaju o puzajućim revolucijama, kontrarevolucijama, špijunima i tko zna čemu, a nikako da se pozabave poslom za koji su dobili mandat. Jedino za to su dobili mandat, a nisu dobili mandat da mijenjaju svjetonazor i identitet hrvatskog čovjeka', rekao je Karamarko.

'Nema vremena za izgovore, nema odgađanja, došlo je vrijeme odgovornosti prema sebi i domovini. Kad sam poručio premijeru da svaki normalan trener mijenja loše igrače, odgovorio je da se to radi u saboru. Zar ti naši visoki dužnosnici misle da je sve u Hrvatskoj dobro i romantično?', dodaje Karamarko.

Evo što je dr. Robin Harris rekao o gospodarstvu u Hrvatskoj!

Skup je otvorio saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Milošević, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Uvodničari su povjesničar Ivo Banac, Joachim Pfeiffer, predstavnik Odbora za gospodarstvo Kluba zastupnika CDU/CSU u Bundestagu te Robin Harris, savjetnik i član Odbora za politiku bivše britanske premijerke Margaret Thatcher.

Pogledajte kako se Milošević gušio od smijeha na spomen Vladinih investicija

'Malo je čudno da HDZ saziva gospodarski forum, ali ova Vlada nema ni plana ni programa. Nema rješenja za izlazak iz krize koja se samo produbljuje i ne vidi se kraj. S poslodavcima nema dijaloga samo monolog. Zvali smo i predsjednika i članove Vlade jer nedostaje komunikacije. Moramo biti optimisti da možemo bolje. Europska unija otvara nam mogućnosti. To je prilika za globalno pozicioniranje. Kriza je sve dublja svjesni smo kako je ozbiljna prepreka neučinkovita administracija ali krivci nisu u zaposlenicima već u njihovim upraviteljima. Moramo se mijenjati i preuzeti vlastitu odgovornost', rekao je Milošević.

Pfeiffer je da nekoliko savjeta. 'Balansiranje proračuna je nužno, ali nije jedino. Morate napraviti strukturne promjene. Imate sličan problem kao mi: nefleksibilnu radnu snagu. Treba olabaviti zakon o radu. Na raskrižju ste, nastavite li ovim putem za koju godinu bit će još teže ispraviti stanje', rekao je Joachim Pfeiffer.

Robin Harris savjetuje smanjivanje poreza, stvaranje uvjete za kreiranje novih poslova i odbacivanje ideje da svaki čovjek treba imati isti životni standard.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene