Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ:

'Varga i Milanović koriste svaki način da novac građana namijenjen liječenju upotrijebe za svoje užitke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić poručio je da je potez ministra Siniše Varge nedopustiv. Podsjetimo, on je iskoristio službeni automobil za odlazak na skijanje.

Predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić ustvrdio je u ponedjeljak da je ponašanje ministra zdravlja Siniše Varge, koji je koristio službeni automobil i vozača za odlazak na skijanje, nedopustivo s obzirom na katastrofalnu situaciju u hrvatskom zdravstvu i neprimjereno trenutku u kojemu živi hrvatski narod.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

'Radi se o tome da, po samom priznanju ministra zdravlja, hrvatski bolnički sustav duguje više do 1,2 milijarde kuna. Radi se o tome da imate ljude koji, ovisno o terapiji skupim lijekovima, ne mogu platiti razliku u cijeni, te da je zdravstveni sustav pred kolapsom', rekao je Ćorušić na konferenciji za novinare.

Istodobno, kaže Ćorušić, Varga i njegov nalogodavac premijer Zoran Milanović 'koriste svaki način da novac hrvatskih građana namijenjen liječenju upotrijebe za svoje materijalne i hedonističke užitke, pa i za kampanju Ive Josipovića'.

Milanović: Imam osjećaj da je Varga krivo procijenio gdje je granica

Kako drugačije povezati činjenicu da Varga, dok je bio direktor HZZO-a i sada kao ministar, vrlo često koristi PR usluge Rizol medija grupe, koja vodi i Josipovićevu predsjedničku kampanju, rekao je.

Ćorušić ističe da je Vargino putovanje na skijanje pitanje morala i etike u obnašanju javne dužnosti te nije sukladno demokratskim uzusima koji bi trebali vladati u Hrvatskoj.

'Bilo bi normalno da predsjednik Vlade reagira na to ali, koliko znam, oni su prijatelji i to ne očekujem. Da sam na Varginu mjestu podnio bih ostavku', kazao je.

'Javnosti dosta promašaja ministra zdravlja'

Ćorušić vjeruje da je hrvatskoj javnosti dosta promašaja aktualnog ministra zdravlja - od neuspjelog masterplana bolnica do redizajna bolničke mreže, te od nepotrebnog spajanja pojedinih bolnica do stvaranje troškova. Stoga je vrijeme, poručio je, da Varga i garnitura na vlasti, ako imaju morala i odgovornosti prema hrvatskom narodu, podnesu ostavke i odu s vlasti.

'Imamo sreću što Varga nema službeni avion'

Člana HDZ-ova Odbora za zdravstvo Pavo Kostopeč izračunao je da održavanje ministrova službenog automobila stoji godišnje 96.000 kuna, što je 8.000 kuna mjesečno, odnosno 270 kuna dnevno.

S druge stranke, HZZO ultrazvuk (UZV) srca plaća 156 kuna, a UZV dojke 80 kuna, pa je za godišnju cijenu održavanja Vargina službenog automobila 615 pacijenata ostalo bez te važne pretrage srca, a 1.200 žena bez UZV-a dojke, kazao je Kostopeč.

Siguran je da zakonavac nije predvidio 24-satno korištenje službenog automobila u privatne svrhe nego 'na dobrobit i na žrtvu hrvatskih građana'.

To dovoljno govori o Varginoj vjerodostojnosti, kazao je, jer u njegovih pet mjeseci na vlasti može se nabrojati više afera nego mjeseci, pa bi Vargini nadređeni trebali povući odgovarajuće poteze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene