Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravstvo na rubu

HDZ: U zdravstvu se događaju degradacije liječnika i političke čistke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HDZ-a navode kako se u hrvatskom zdravstvu događa 'evidentna moralna kriza opterećena ideološkom pozadinom'.

HDZ-ov Odbor za zdravstvo ocijenio je danas kako je hrvatski zdravstveni sustav pred kolapsom, te da se u zdravstvu događaju degradacije liječnika i političke čistke.

Vezano za štrajk liječnika koji traje već više od dva mjeseca, te loše stanje u zdravstvu, iz HDZ-a navode kako se u hrvatskom zdravstvu događa 'evidentna moralna kriza opterećena ideološkom pozadinom'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Liječnici u inozemstvu - 4 Nedostaje i sestara Iz Hrvatske iselio rekordan broj liječnika! "Stvarno sam više nego zadovoljan, bolje mi je tu"

>> Kaos u KB Dubrava: Šef kirurgije smijenjen pa vraćen na posao?

Smatraju da se to manifestira 'odnosom Vlade RH prema legitimnom liječničkom štrajku i uvođenjem radne obveze, primjerene isključivo ratnim uvjetima, te neplaćanjem rada koji su liječnici uredno izvršili'.

Ocijenjuju da je odnos premijera Zorana Milanovića spram liječničke profesije 'uvredljiv, ružan i neciviliziran', a način komunikacije premijera neprihvatljiv.

'Bijes i srdžba s kojima se ministar Linić obraća liječnicima, reflektiraju nemoć i nesposobnost pronalaska dobrih i konstruktivnih rješenja', navodi se u priopćenju.

'Nažalost, najnovija događanja u Kliničkoj bolnici Dubrava i smjena predstojnika Klinike za kirurgiju prof. dr. Leonarda Patrlja potvrđuju tezu o moralnom propadanju u zdravstvu i ideološkom razračunavanju', ističu iz HDZ-ovog Odbora za zdravstvo.

Podsjećaju da je zdravstvo od primarnog i vitalnog interesa svih hrvatskih građana, te kako na čelu hrvatskih bolnica trebaju biti osobe s 'jasnim stručnim, profesionalnim i ljudskim dignitetom', a da 'političko opredjeljenje ne smije biti jedina kvalifikacija'.

'Nasuprot tome, danas svjedočimo potpuno drugačijoj situaciji zbog čega izražavamo duboku zabrinutost glede organizacije i funkcioniranja cjelokupnog zdravstvenog sustava i pružanja zdravstvenih usluga hrvatskim građanima', zaključuju iz HDZ-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene