Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja s BUZ-om i HSP AS-om

HDZ stvara predizbornu 'antikukuriku' koaliciju već do kraja mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DZ i HSP dr. Ante Starčević te Blok umirovljenici zajedno (BUZ) dovršili su pregovore o predizbornoj suradnji za predstojeće europske i parlamentarne izbore, a pregovori s HSS-om se nastavljaju, potvrđeno je danas iz tih stranaka.

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, koji je vodio pregovore, potvrdio je da su dovršeni pregovori o suradnji s HSP-om dr. Ante Starčević i BUZ-om, a što još trebaju potvrditi predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke. 'Pregovori s HSS-om se nastavljaju i vjerujemo da će nakon njih doći do potpisivanja sporazuma o suradnji', kazao je Čuljak dodavši da će HDZ razgovore o suradnji ponuditi HSLS-u, HSP-u i drugim strankama desnog centra.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Da je postignut sporazum s HDZ-om potvrdio je i glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević Pero Ćorić rekavši da je taj sporazum prošle subote u Splitu jednoglasno prihvatilo predsjedništvo stranke. Napomenuo je da bi 'Savez o trajnoj političkoj suradnji između HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević' trebao biti potpisan do kraja listopada, najvjerojatnije u Vukovaru. Napomenuo je da za dolazeće lokalne izbore HSP dr. Ante Starčević svojim podružnicama sugerira da prihvate sporazum o suradnji ukoliko same smatraju da bi to trebalo.

>> Karamarko: Nikog ne izbacujem iz stranke; Kosor: Neću izaći iz HDZ-a

Naglasivši kako vjeruje da je sadašnji HDZ napravio zaokret od nekadašnjeg HDZ-a koji je 'pod vodstvom Ive Sanadera i Jadranke Kosor opljačkao Hrvatsku', Ćorić je rekao da će HSP dr. Ante Starčević zajedno s HDZ-om i drugim strankama sličnih političkih nazora raditi na demokršćanskoj i domoljubnoj političkoj opciji s kojom će tražiti povjerenje građana na izborima.

'Sve ovo nije naš puki hir, nego puka potreba koja proizlazi iz razloga da je vladajuća Kukuriku koalicija dobila mandat za nešto drugo, a ne ono što radi', rekao je. Ističući kako se radi o sporazumu na dulje staze, predsjednik BUZ-a Milivoj Špika kazao je da je HDZ s novim vodstvom ona politička opcija koja konačno može realizirati težnje hrvatskih umirovljenika.

'Mirovina zaslužena radom mora biti dostatna za život dostojan čovjeka, što u ovom trenutku nije moguće. Dapače, erozija umirovljeničkog standarda je sve veća', naglasio je Špika dodavši da su umirovljenici zadnja 'rupa na svirali' Kukuriku koaliciji i njihovu koalicijskom partneru Hrvatskoj stranci umirovljenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene