Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko tebe kamenom ti njega kruhom

HDZ SDP-u kamen, SDP HDZ-u kruh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na kraju aktualnog sata današnje sjednice karlovačkoga Gradskog vijeća, na kojem se raspravljalo o prošlotjednu izgredu mladih HDZ-ovaca, vijećnik Ivica Ban (HDZ) nakon ocjene da se na Danijela Trupkovića nabacuju kamenjem prišao je SDP-ovim klupama i ostavio im kamen, a onda je SDP-ov vijećnik Mladen Rakočević na stol predsjedništva za kojim je sjedio Ban - stavio kruh

Prije nego je stavio kamen, vijećnik Ban je zamolio da ravnatelj karlovačke Opće bolnice i saborski zastupnik Nedjeljko Strikić (HDZ) Vijeću dostavi bolničko izvješće o tome koliko su puta gradski dužnosnici u mandatu koalicijske vlasti (2001.-2005.) bili na ispumpavanju želuca zbog alkohola. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Negativna percepcija Veliki problemi: Kako će se obnoviti zagrebačka katedrala? Iskrsnule su poteškoće s kamenom Pšenica, ilustracija - 6 Lančana reakcija Hoće li zbog ruske blokade poskupjeti hrvatski kruh? "Čeka se, provjerava..."

>> 'Razbijanje mladeži HDZ-a je mini kristalna noć HDZ-ovaca'

Za SDP-ovce je rekao da se licemjerno nabacuju kamenjem na predsjednika županijske Mladeži HDZ-a i gradskog vijećnika Danijela Trupkovića zbog njegove pogrješke te je prišao SDP-ovim klupama i ostavio im kamen.

Natalija Bukovec-Osmičević zatražila je da se to uvede u zapisnik kao prijetnja SDP-ovim vijećnicima.

Mladen Rakočević (SDP) zatim je izišao i kupio kruh te ga stavio na stol pred radno predsjedništvo u kojem je sjedio i Ban, izustivši: 'Bez komentara.' 

Poslije je novinarima rekao da je postupio po biblijskoj poruci 'tko mene kamenom ja njega kruhom'.

Vijećnik Danijel Trupković danas nije nazočio sjednici Gradskog vijeća.

Vijeće je inače prihvatilo drugi rebalans proračuna za ovu godinu od 238 milijuna kuna.

Na burnom 2,5-satnu aktualnom satu oporbena neovisna vijećnice Jasna Plevnik ocijenila je da je izgred 'posljedica gradske politike koja dosljedno ignorira rad antifašističkih udruga'. 

Upitala je gradonačelnika Damira Jelića (HDZ) što misli učiniti da se popravi ugled Karlovca, Gradskog vijeća i HDZ-a.

Jelić je naveo niz projekata za djecu i mlade te da je on osobno potaknuo izradu i provedbu gradskoga 'Preventivnog programa za rizična ponašanja' u školama, a o ugledu Gradskog vijeća, kazao je, ne bi raspravljao jer da on nije birao članove Vijeća.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Vjekoslav Hlaj zatražio je od policije izvješće o izgredu Mladeži HDZ-a da bi se mogla objektivno procijeniti odgovornost i Mladeži i Trupkovića, a HDZ-ova vijećnica Jadranka Gojak kazala je da 'kao majka osuđuje SDP koji se zbog svoje političke nemoći koristi djecom za obračun s HDZ-om'.

Zdravko Marčetić (HDZ) drži da je 'medijski napad na vijećnika Trupkovića pravi linč' iako je, ocijenio je, 'Trupković napravio totalnu glupost zbog koje je postao glavna tema tako da smo zaboravili i Pukanića'.

Natalija Bukovec-Osmičević (SDP) odgovorila je da HDZ uobičajeno krivnju uvijek svaljuje na nekoga drugog, pa su sada za divljanje HDZ-ove Mladeži krivi i SDP i mediji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene