Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

HDZ proziva premijera

'Milanovićeva politika svela na poticanje podjela, atmosferu obračuna i govor mržnje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je u subotu prozvao premijera Zorana Milanovića i SDP za izazivanje podjela u društvu i stvaranje "opasne atmosfere obračuna" te poručio kako s tim treba prestati i rješavati probleme.

"Posljednjih mjeseci hrvatsko društvo doživljava sve dublje podjele, a sve je to u režiji SDP-a i njihovog čelnika Zorana Milanovića", ustvrdila je na konferencije za novinare u središnjici HDZ-a Sunčana Glavak.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..." Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti"

Podjela koja se stvara oko proslave Oluje izazvala je, po njezinim riječima, sve veće napetosti na relaciji Pantovčak - Markov trg. Time i manipulacijom oko objave podataka državnih dužnosnika te zakonima koji, kako kaže, nisu jednaki za sve, stvara se, tvrdi, opasna atmosfera obračuna.

"Mi smo u HDZ-u zbog takve atmosfere zabrinuti. Milanović zapovijeda vojskom svojih SDP-ovaca, parlament za njega obavlja prljave poslove, agencije zamračuju kredite, državna agencija širi govor mržnje, a takva se politika svela na poticanje podjela, atmosferu obračuna i govor mržnje, sve kako bi se skrenula pozornost sa stvarnih problema", poručila je Glavak.

Milanović u govoru poručio: 'To je hrvatska povijest, pa kome krivo – kome pravo'

Član Predsjedništva HDZ-a Dražen Bošnjaković podsjetio je kako Hrvatska ima duboke ekonomske i demografske probleme te je poručio kako bi trebalo prestati s podjelama i početi rješavati probleme.

"Sramotna je, ružna i netočna izjava Ivana Fumića (predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista) koji je optužio HDZ za totalitarizam. Slobodu, slobodu medija i ljudske slobode donešene su u Hrvatskom saboru dok je HDZ imao većinu", naglasio je Bošnjaković.

Poruka iz španjolskog građanaskog rata "No pasaran" kojom je premijer Milanović završio svoj govor u Lisinskom na središnjoj svečanost obilježavanja 70. godišnjice pobjede nad fašizmom, po Bošnjakovićevom mišljenju, samo dodatno podgrijava atmosferu obračuna. "U odnosu na koga 'No pasaran'", pitao je.

Na novinarski upit, u kontekstu proslave Oluje, tko u miru zapovijeda vojskom, Bošnjaković je uzvratio: "Držimo se Ustava, a po Ustavu je vrhovni zapovjednik predsjednica Republike". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene