Obavijesti Video Pretražite Navigacija
23. obljetnica osnutka stranke

HDZ slavi obljetnicu bez Kosor: 'To je nastavak ponižavanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ slavi 23. obljetnicu osnutka. Bivša predsjednica stranke nije pozvana na svečanu sjednicu.

U povodu 23. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice izaslanstvo predvođeno predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom položilo je vijence na grob osnivača HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na Mirogoju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Uz Karamarka vijenac su položili i Đuro Perica te Miroslav Tuđman a nazočili su i drugi visoki stranački dužnosnici. Prije toga, izaslanstvo HDZ-a je položilo i vijenac na Oltaru domovine na Medvedgradu.

>> Karamarko: Neki su odlasci iz HDZ-a dobitak

U povodu 23. obljetnice utemeljenja HDZ-a svečana sjednica stranke održana je u prostorijama NK Jarun. Nakon govora iskusnih i zaslužnih članova i novog predsjednika stranke Tomislava Karamarka, započeo je opušteniji dio programa proslave.

Stariji i mladi članovi zaigrali su nogometnu utakmicu jedni protiv drugih. Seniori su mlade lavove pobijedili 6:2. 'Iskustvo je još uvijek jače od mladosti', kazao je Gordan Jandroković na rezultat.

Na pitanje zašto nije dio nogometnog tima Darko Milinović je kazao kako je predsjednišztvo stranke sinoć do kasno zasjedalo i jednoglasno odlučilo da on ne može danas igrati za prvu ekipu HDZ-a. 'Ne znam zašto, morate pitati predsjednika Karamarka zašto je odlučio da ja ne smijem igrati. On je izbornik', kazao je kroz smijeh Milinović te dodao kako je u biti razlog povreda, tj. nedavna operacija nosa.

Održan je i domjenak, ali ničemu od toga nije prisustvovala donedavna predsjednica stranke Jadranka Kosor, koja je zajedno s Vladimirom Šeksom u petak ostala i bez mjesta potpredsjednice Sabora.

Kako doznajemo bivša predsjednica stranke nije bila pozvana na svečanu sjednicu, ali jest na domjenak. No ni na njemu se nije pojavila.

U telefonskom se razgovoru zapitala zašto je na svečanu sjednicu bio pozvan Branko Bačić, a ona nije te je zakljuičila da je to nastavak pritiska na nju i ponižavanja.

Karamarko: Ne znam zašto Kosor nije na svečanosti

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na novinarske je upite izjavio kako ne zna zbog čega bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor ne bi dobila poziv da sudjeluje u današnjoj svečanosti obilježavanja 23. obljetnice HDZ-a u prostorijama NK Jarun, te zašto nije na svečanosti.

'Ne znam o tome ništa. Ne bih vam mogao to komentirati. Ako je poziv dobio Vladimir Šeks ne vidim razlog zašto ga Jadranka Kosor ne bi dobila', rekao je Karamarko komentirajući medijske navode kako Jadranka Kosor, koja je u petak zajedno s Vladimirom Šeksom razriješena dužnosti potpredsjednice Hrvatskog sabora, nije dobila poziv za današnju svečanost.

Predsjednik HDZ-a je kazao kako je poslan i javni poziv svima da dođu. 'Mi smo ove godine prvi put pozvali ljude koji tu 23 godine nisu pozivani, a bili su tu prije 23 godine. Mi nemamo nikakvih problema, a političke promjene unutar stranke i Hrvatskog sabora su u drugom planu kada je u pitanju sudbina i kvaliteta ove stranke', istaknuo je Karamarko dodavši kako nema razloga da se Jadranku Kosor ne pozove.

Na novinarski upit što misli o tome da se HDZ često naziva 'pretihom oporbom' Karamarko je rekao kako to nije točno. Za sutra je najavio konferenciju za novinare u Središnjici HDZ-a s temom 'Inventura prvih šest mjeseci Kukuriku vlade i (ne)ostvarenih obećanja iz famoznog Plana 21', na kojoj će se, kako je rekao, baviti inventurom rada aktualne vlasti te analizom rada Hrvatskog sabora.

Malo je bilo progresivnih točaka koje su ukazivale da oni imaju neke planove, te nekim zakonskim odrednicama žele spriječiti negativne trendove u gospodarstvu, rekao je Karamarko. Ocijenio je da je aktualna vlast umjesto 100 dobila 200 dana, što im ništa ne znači.

Nedolazak Jadranke Kosor prokomentirao je i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić. 'Kontinuitet postoji, bez obzira koliko su neki ljudi u ovom demokratskom izbornom procesu pogođeni. Imamo primjera i iz prošlosti. Politička sudbina pojedinca jest važna, ali nije prevažna za uspjeh i nastojanje HDZ-a kao stranke. Mislim da u prilikama u kojima se mi sada nalazimo svi moramo na neki način naše egocentrizme umanjiti i naše taštine ublažiti i podvrgnuti se općem interesu. Pritom naravno, nikad ne smijemo zaboraviti pojedince i pojedinačne interese, jer oni su također legitimni, no ne mogu biti ispred stranačkih i državnih', kazao je Bebić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene