Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba na Cetini

'HDZ počeo kampanju Ivice i Marice - bacaju kamenčiće temeljce'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođe oporbene kastavske skupine u kanjonu Cetine slavili su početak kampanje.

Obrušili su se na HDZ koji je, kažu, počeo kampanju 'Ivica i Marica', bacajući kamene temeljce. To su trebali raditi osam godina, a ne četiri mjeseca prije izbora, smatra oporba.
U HSU-u vjeruju da će HDZ-ova Vlada, prije izbora, pokušati financijskim darovima prikupiti i koji glas umirovljenika. Svojim glasačima poručuju da ne nasjedaju na prazna obećanja.

Pročitajte i ovo Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

Čelnici stranaka Kastavske skupine, koji su se danas u izletištu Radmanove Mlinice kod Omiša družili s aktivistima desete izborne jedinice, pozvali su Hrvatsku na buđenje. Predsjednici SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Radimir Čačić, HSU-a Silvano Hrelja družili su se danas s aktivistima desete izborne jedinice čiji je koordinator Arsen Bauk, a nazočili su i koordinatori devete izborne jedinice Ranko Ostojić i prve izborne jedinice Davor Bernardić.

Na pitanja novinara kako to da u Mlinice nije došao Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a, četvrtog člana tzv. kukuriku koalicije, Milanović je kazao kako je s predstavncima IDS-a prije dva dana u Kninu zajedno položio vijenac, ali da Jakovčić kao župan zbog obveza nije mogao nazočiti današnjem druženju. Milanović je u svom obraćanju pozvao Hrvatsku 'da se probudi iz letargije i noćne more', dometnuvši kako Hrvatska ima potencijala biti svoj gospodar. 'Pozivam na buđenje svih snaga u Hrvatskoj i da iskoristimo Europsku uniju kao sredstvo', rekao je Milanović. Sam ulazak Hrvatske u EU nije recept i kategorički pravac za uspjeh, rekao je. 'Ulaskom u EU s ovom ili onom vladom postavlja se ključno pitanje, hoćemo li u njoj biti vlastiti gospodari, a ja vjerujem da možemo', kazao je Milanović.

Rekao da će vlada SDP-ove koalcije, nakon izbora, biti vlada rada prosperiteta i neće, kako je rekao, voditi politiku 'izmotavanja, alibija i izgovora da je netko drugi kriv'. Predsjednik HNS-a Radimir Čačić je rekao kako i 20 godina nakon osamostaljenja još nemamo europsku Hrvatsku. 'Europska Hrvatska traži sasvim druge ljude i drugo vodstvo', rekao je Čačić, koji je također pozvao na buđenje 'svih onih potencijala koje srećom imamo'.

Članica predsjedništva HNS-a Vesna Pusić je rekla kako je HDZ počeo predizbornu kampanju bacajući 'kamenčiće temeljce' gdje god prođu.'HDZ se nada da će te kamenčiće temeljce poslije tražiti pa će se pomoću njih vratiti na vlast. E, neće,' poručila je Pusić, dodajući da ti 'kamenčići' označavaju svako ono mjesto gdje je HDZ u zadnji 8 godina nešto i trebao uraditi a nije to učinio. HNS slijedi, poručila je, 'politiku čistih ruku i čistih računa' za koju se zauzimala prva predsjednica stranke Savka Dabčević Kučar.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja je kazao kako će njegova stranka dati doprinos u pobjedi kolacije lijevog centra na sljedećim izborima. Na upit što misli o jučerašnjem postupku u Kninu predsjednika Republike Ive Josipovića koji nije ustao u trenutku kada je predsjednica Vlade Jadranka Kosor obraćajući se nazočnima na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Marlača, dok su svi ostali uzvanici ustali, Milanović je kazao kako su to HDZ-ove smicalice.

'U HDZ-ovska prepucavanja i te smicalice se nećemo dati uvući. Josipović je odličan predsjednik, a oni koji su se sjetili Ante Gotovine nakon šest godina neka se pogledaju u zrcalu', rekao je Milanović. Na upite novinara o različitim gledanjima SDP-a i IDS-a na potpisivanje s vladom ugovora o provedbi programa Brijuni rivijera, Milanović je ponovio da je IDS član koalcije i da on 'razumije gospodina Jagovčića'. Na pitanje radi li se o kupovanju Istre uoči izbora, Milanović je kazao kako u Istru 'nije ušla ni kuna', te kako je očito da je to kampanja.'Mi to sve vidimo, mi imamo svoju kampanju, svoje ideje, svoje poruke, a oni neka rade - građani će prepoznati', kazao je Milanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene