Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuju od pritiska

HDZ-ovci upozoravaju: 'Sustav nije dovoljno pripremljen za e-upise'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je komentirao jučerašnje predstavljanje e-upisa u srednje škole.

HDZ-ovci kažu kako su za e-upise jer su i sami inicirali takvu vrstu upisa, no upozoravaju da je nedovoljno pripremljen te da će doći do velikog pritiska među nastavnicima, ali i učenicima.

>>
46 tisuća 'osmaša' ove godine srednju školu upisuju on-line

Pročitajte i ovo Andrej Plenković o detaljima dogovora s Domovinskim pokretom Više članova u Vladi Plenković: "Dogovorili smo da tri resora pripadnu DP-u. Prvi u EU uvodimo to ministarstvo". Otkrio i neke ministre koji ostaju u Vladi Pavao Vujnovac Oglasili se brojni Reakcije na dogovor: "Ako je bilo dvojbe, sad je više nema, postao je stvarni gospodar Hrvatske!"

'Obzirom na ovakvu nepripremljenost čitavog sustava, na ovaj postojeći model upisa, opravdano strahujemo da će se zbog ovakve nepripremljenosti sustava prouzročiti čitav niz frustracija koji bi se najviše mogao odraziti i na učenicima i roditeljima', kazao je Tomislav Đonlić, tajnik Odbora za znanost i obrazovanje.

Također, komentirali su novi hrvatski pravopis - kažu da je on primjer kako se ne bi trebalo raditi. Dotaknuli su se i pitanja rebalansa proračuna za koji smatraju da će dovesti do nedostatka sredstava za plaće zaposlenih u sustavu Ministarstva znanosti i sporta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene