Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na neplaćenom dopustu

Grabar Kitarović: 'Sada živim isključivo od ušteđevine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grabar Kitarović je kazala da je ostavila respektabilnu međunarodnu karijeru i u međuvremenu odbila nekoliko vrlo lukrativnih i primamljivih ponuda iz inozemstva kako bi se vratila u Hrvatsku kako bi postala hrvatskom predsjednicom.

HDZ-ova kandidatkinja na predsjedničkim izborima Kolinda Grabar Kitarović izjavila je za današnjeg posjeta Varaždinskoj županiji da je ostavila respektabilnu međunarodnu karijeru kako bi postala prvom hrvatskom predsjednicom.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu" Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu"

Grabar Kitarović je komentirajući medijske napise kako je i dalje zaposlena u NATO-u, a za predsjedničku kampanju koristi neplaćeni dopust, rekla novinarima da je 'ostavila respektabilnu međunarodnu karijeru i u međuvremenu odbila nekoliko vrlo lukrativnih i primamljivih ponuda iz inozemstva kako bi se vratila u Hrvatsku'.

Sada u Zagrebu živim isključivo od ušteđevine, kazala je dodavši kako, za razliku od drugih kandidata, u predsjedničku utrku ulazi bez osobnih primanja, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, te staža, a jedino je iskoristila pravo da njezino dvoje djece ne mora prekidati školsku godinu u Belgiji.

'Suprug i ja odlučili smo da ćemo ih ostaviti u Belgiji dok traje kampanja, kako bismo ih zaštitili od medijskog eksponiranja i neugodnosti kampanje. Moja djeca imaju pravo na svoje djetinjstvo i ja sam prije svega majka koja će im to omogućiti', rekla je dodavši kako je neplaćeni dopust bio prijedlog NATO-a, ali samo zbog reguliranja statusa.

'Svima koji mi podmeću raznorazne priče poručujem: ja ću biti prva hrvatska predsjednica. Moja će se djeca vratiti u Hrvatsku, živjet će u boljoj i prosperitetnoj Hrvatskoj, a gospodin Josipović morat će reaktivirati svoj zamrznuti status na Pravnom fakultetu', poručila je Grabar Kitarović i naglasila kako 'nema nikakvih alternativa i ne razmišlja o drugome'.

EKSKLUZIVNO Josipović u prednosti! Saznajte hoće li biti drugog kruga

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja komentirala je i prosvjed pred Ministarstvom branitelja ustvrdivši kako je 'ružno je govoriti da se tim ljudima manipulira jer nitko ne bi sjedio i po cijele noći provodio na hladnoći u šatoru, da ti 100-postotni invalidi ne osjećaju potrebu da budu tamo i izbore se za svoja prava, za poštovanje i pravednost'.

To što se jedan branitelj zapalio je 'očajnički potez koji me duboko žalosti i za kojeg se nadam da će ipak pokrenuti nekakav dijalog i da će dovesti do rješenja ovih dana', rekla je Grabar Kitarović.

Prije dolaska u Varaždin HDZ-ova kandidatkinja posjetila je poduzetničku zonu u općini Gornji Kneginec te najavila da će idući tjedan predstaviti gospodarski program.

'Htjela sam obilascima po Hrvatskoj dobiti konkretna mišljenja i iskustva s terena kako bismo ih inkorporirali u program. Čvrsto vjerujem da poduzetništvo mora našu državu izvesti iz gospodarske krize, jer država može otvarati projekte i kroz njih određeni broj radnih mjesta ograničenog trajanja, ali samo malo, srednje i veliko poduzetništvo rješava krizu i otvara nova radna mjesta', naglasila je Grabar Kitarović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene