Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena dr. Vesne Bosanac

HDZ-ov odbor: Milanovićeva Vlada se obračunava sa simbolom Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov odbor za branitelje odluku o smjeni ratne i poslijeratne ravnateljice vukovarske bolnice dr. Vesne Bosanac smatra pogrešnom i sramotnom i traži od 'aktera u ovom skandalu' da odluku opozovu i vrate dr. Bosanac na njeno mjesto.

'Ovaj čin Vlade Zorana Milanovića smatramo političkim obračunom sa simbolom Vukovara i Domovinskog rata te nas njihove smiješne izlike neće umiriti niti ušutkati da se borimo za opstojnost digniteta Domovinskog rata koja je i ovim potezom Vlade povrijeđena', poručuje u današnjem priopćenju HDZ-ov odbor za branitelje.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

>> Reiner: Smjena Vesne Bosanac je sramotna

Ističu da, kao branitelji koji su dijelili patnje hrvatskog naroda u Domovinskom ratu i upoznati su s radom dr. Bosanac, smatraju kako je 'neljudski dopustiti da se takva nepravda nanosi njoj, heroini Domovinskog rata i Vukovara'.

'Dr. Vesna Bosanac je prepoznata i u svijetu po svojoj hrabrosti, te je dokazala profesionalnost i ljudskost kada je Hrvatskoj najviše trebalo, kada je u strašnim ratnim uvjetima brinula za sve ranjenike, neovisno kojoj strani su pripadali, te na taj način dokazala svoju dosljednost izrečene Hipokratove zakletve. Svoju sposobnost je dokazala i podižući bolnicu iz pepela i vodeći je sve do danas', naglašava u priopćenju HDZ-ov odbor za branitelje.

Odbor je pozvao branitelje, stradalničke udruge i građane da javno izraze nezadovoljstvo statusom hrvatskih branitelja i svih zaslužnih za pobjedu nad srpskim agresorom, a Vladu da se prema njima ne odnosi 'kao da su guske u magli i neka ih prestane iskorištavati, a posebno omalovažavati'.

Vlada je u zdravstvenim ustanovama u kojima počinje sanacija, a među kojima je i vukovarska bolnica, imenovala sanacijska vijeća i upravitelje, no prošlotjedno razrješenje dr. Vesne Bosanac izazavalo je brojna reagiranja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene