Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čiste izmišljotine'

HDZ opovrgava navode o nestaloj dokumentaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je u priopćenju 's indignacijom' odbacio navode u medijima o tome da je iz stranačkog arhiva nestala određena dokumentacija te kako je riječ o zapisnicima sa sjednica Predsjedništva stranke iz vremena Ive Sanadera kao i da je o tome predsjednica stranke Jadranka Kosor prošlog tjedna izvjestila članove Predsjedništva.

I jedan i drugi navod čiste su izmišljotine. U vrijeme kada je predsjednik stranke bio Ivo Sanader na sjednicama Predsjedništva HDZ-a nisu se vodili zapisnici, stoga ih niti nije bilo moguće otuđiti ili uništiti, poručuju iz HDZ-a.

Riječ je o podmetanju i namjernom izmišljanju scenarija koji se nije dogodio. Događaj koji postoji samo u nečijoj konstrukciji naravno nije mogao biti predmetom sjednice Predsjedništva HDZ-a, niti je predsjednica stranke o takvom nečem ikada govorila, ističe se u HDZ-ovom priopćenju u povodu teksta u današnjem Jutarnjem listu 'Kosor suradnicima: Sanaderove krtice ukrale su zapisnike', a kojeg su preuzeli još neki mediji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

'Navodni citat čista je izmišljotina'

Od kada je Jadranka Kosor predsjednica HDZ-a vode se zapisnici sa svih sjednica Predsjedništva iz kojih je, kako se ističe, razvidno da takva konstrukcija nikada nije bila predmetom sjednica Predsjedništva.

Iz HDZ-a poručuju da je 'čista izmišljotina' i navodni citat predsjednice stranke koja je 'u nečijoj bujnoj mašti prema tekstu 'za sramotni čin krađe stranačke imovine optužila Sanaderove krtice... pa je istu skupinu, koju nije imenovala, optužila da su zapisnike i uništili'. Svi ti navodi nemaju utemeljenje niti u zdravoj pameti niti u činjenicama i stvarnim događajima, poručuje se u priopćenju HDZ-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene