Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ o Facebook statusu

'Milanović je postao sinonim za poraz i neuspjeh'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović poručio je na Facebooku da HDZ više nema nikakav primat, a nije trebalo dugo čekati na odgovor iz HDZ-a.

'HDZ više nema nikakav primat, natjerali smo ih u koaliciju s brojnim strankama, ali niti to nije bilo dovoljno da u Hrvatskoj osvoje više mandata nego naša koalicija. To je ta nova snaga SDP-a kao moderne hrvatske ljevice, progresivne i borbene. Nismo militantni, ali smo čvrsti i ne predajemo se. Ne dopuštamo da se s nama briše pod', napisao je u nedjelju na Facebooku šef SDP-a Zoran Milanović, a danas se na njegov status osvrnuo HDZ priopćenjem koje potpisuje glasnogovornik stranke Ivan Jabuka.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

'Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u svom postu na Facebook profilu, koji su prenijeli i mediji, svoju kampanju za predsjednika SDP-a pokušava voditi preko leđa HDZ-a insinuirajući da, otkako je on na čelu SDP-a, HDZ više nema primat.

Zoran Milanović u zadnje tri i pol godine u političkoj borbi s predsjednikom HDZ-a, Tomislavom Karamarkom poražen je na izborima pet puta za redom, čime je predsjednik SDP-a postao sinonim za poraz i neuspjeh.

Ta nova snaga SDP-a kao moderne hrvatske ljevice, progresivne i borbene, kako navodi Milanović, na ovim parlamentarnim izborima osvojila je 200.000 glasova manje nego prije četiri godine, kad mu je vlast darovana slabostima u redovima HDZ-a.

Takav izborni rezultat posljedica je katastrofalnog upravljanja Hrvatskom koja je za njegova mandata ostala bez 100.000 radnih mjesta, a više od 150.000 mladih produktivnih i uglavnom obrazovanih ljudi napustilo je zemlju.

Četiri godine Milanović je lagao hrvatske građane tvrdeći da njegova Vlada zna što radi i da ćemo uskoro izaći iz krize, a sada je nastavio lagati članstvo vlastite partije.

Rekorder medu izbornim gubitnicima svoj vrhunac doživio je zadnjih tjedana. S jedne strane ksenofobno je produbljavao politički razdor do tragičnih granica namećući nam ultimativnu podjelu – ili mi ili oni, a s druge potpisao tripartitnu Vladu s HDZ-om samo kako bi zadržao vlastitu fotelju. Na kraju je izgubio sve, a sada po istom modelu pokušava opstati na čelu SDP-a.

Hrvatska demokratska zajednica nikad se nije petljala u politiku drugih stranaka, ali je reagirala i reagirat će svaki put kad netko vlastite probleme pokušava rješavati preko njenih leđa', stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene