Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmijenili pisma

KARAMARKOV TIM IZNENAĐEN - HDZ nije očekivao ovakvu reakciju SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon odbijenice koja je stigla iz SDP-a HDZ se nije službeno oglašavao.

No Dnevnik Nove TV doznaje da je tim Tomislava Karamarka iznenađen je jer kažu ovakvu reakciju iz SDP-a nisu očekivali.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja - 2 Pjesme i slogani Grmoja o sloganu Mosta koji je isti kao i Vučićev: "Imamo možda samo jednu poveznicu" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Tomislav Karamarko naime ni danas nije otkrio detaljan sadržaj vlastitoga pisma. Iz HDZ-a tek šture naznake vidljio je kako se u pismu spominju svjetonazorske i ideološke podjele koje treba zaustaviti. Činjenica je da su one posljednje vrijeme javne i žestoke, a dopiru s obje strane.

Pismo jednog šefa stranke svojem najvećem političkom rivalu i poziv na razgovor nije uobičajena praksa u nas, a za tumačenje komunikacijske taktike jedne i druge strane pitali smo Marinu Čulić Fisher, stručnjakinju za komunikacije.

'Mislim da načelno gledano komunikacijski svaka ruka pomirbe ako je iskrena, je u ovoj situaciji dobra. Mislim da je pomirbu potrebno raditi kada je politička situacija takva. Ne mislim da su tenzije toliko jake da bi trebalo na taj način komunicirati, ali mislim da nekakvo zajedništvo bi trebalo donijeti pomake. Odgovor SDP-a, ono što sam pročitala je intoniran napadački i mislim da u tom dijelu je taj dopis mogao možda biti složen i nešto drugačije. Što se tiče Sabora - da, gospodin Karamarko je vođa oporbe i njegovo mjesto za dijalog je i u Saboru i tu vjerojatno ima elemenata da se njega pozove na kvalitetnu diskusiju unutar Sabora', rekla je Čulić Fisher za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte žestok odgovor SDP-a na pismo Karamarka Milanoviću

Komunikacijski koje bi vi teme preporučili ovom dvojcu SDP HDZ, oko kojih tema da se sučele i ozbiljno razgovaraju?

'Mislim da su gospodarske teme apsolutni prioritet u Hrvatskoj mi nemamo dobre pokazatelje i mislim da bi oni koji vode državu i pretendiraju na to mjesto trebali usuglasiti oko toga oko konkretnih mjera da nam svima bude bolje', rekla je Čulić Fisher.

Od 2000. godine i sastanaka na relaciji dva političkih rivala nije bilo. No nije da šefovi vladajuće i oporbene stranke nisu razgovarali. Kada bi postojala tema oko je bio potreban politički konsenzus, uglavnom bi sve parlamentarne stranke okupljao premijer. Radili su to Ivica Račan i Ivo Sanader ali i Jadranka Kosor. Zoran Milanović takav sastanak nije imao.

No situaciju da šef oporbene stranke poziva svojeg konkurenta na razgovor i to u izbornoj godini nismo imali, a realno bilo je i teško za očekivati da će Zoran Milanović ovakav poziv prihvatiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene