Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

HDZ ne želi osuditi vrijeđanje Opačić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol na današnjoj je sjednici tog Odbora predložila da se osudi prošlotjedni istup saborske zastupnice Zdenke Babić Petričević (HDZ) prema zastupnici Milanki Opačić (SDP), ali nije dobila potporu HDZ-ovih članova Odbora da u zaključku sjednice stoji osuda tog istupa.

Gordana Sobol je danas u priopćenju izvijestila kako se na današnjoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova, među ostalim, raspravljalo o istupu zastupnice Babić Petričević koja je prilikom prošlotjedne saborske rasprave o Zakonu o udomiteljstvu rekla Milanki Opačić da ne zna što su to ljubav, majčinstvo i odgovornost pa o tim temama nema pravo govoriti u Saboru.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na samitu u Parizu - 3 Vojna pomoć Andrej Plenković iz Pariza: "Svoje jedinstveno ratno iskustvo želimo prenijeti Ukrajincima" Slika nije dostupna Obrat u slučaju Ispričala se blogerica koja je statusom zgrozila javnost: ''Kajem se zbog moje nepromišljenosti i pomanjkanja suosjećanja"

Kao predsjednica Odbora predložila sam da se na Odboru osudi neprimjereni i diskriminirajući istup zastupnice Babić Petričević, kao i svaki eventualni budući takav istup, bez obzira od koga dolazi, kazala je u priopćenju Gordana Sobol.

Također je predložila da se Odboru za ustav, poslovnik i politički sustav, kao i Predsjedništvu sabora, uputi zahtjev za izmjenama i dopunama Poslovnika sabora, kojim bi se na stroži način sankcinorali takvi neprimjereni verbalni istupu u saboru.

"Članovi i članice odbora iz redova HDZ-a nisu prihvatili da u
zaključku Odbora o toj temi stoji izrijekom da kao Odbor osuđujemo prošlotjedni istup Zdenke Babić Petričević u odnosu na Milanku Opačić te Odbor nije zauzeo stav o toj temi", kaže Gordana Sobol u svom priopćenju.

Kao predsjednica Odbora još jednom koristim priliku osuditi taj istup kao neprimjeren, primitivan i diskriminirajući, te izraziti žaljenje što se članovi HDZ-a nisu priključili "inače jednoglasno izraženoj osudi tog istupa, s različitih strana", kaže u svom priopćenju Gordana Sobol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene