Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS u kontranapadu

'HDZ nas proziva za HEP, a ti isti mudraci su stvorili nered u javnim tvrtkama!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na HDZ-ove saborske kritike o paketu energetskih zakona, HNS-ovci su podsjetili na slučaj Rade Buljubašića i HDZ-ovce nazvali 'mudracima koji su svojim postupcima generirali nered u javnim tvrtkama'.

HNS-ovi zastupnici konferencijom za novinare su reagirali na prozivke HDZ-ovaca u današnjoj saborskoj raspravi o paketu energetskih zakona, ustvrdivši da je upravo HDZ generirao nered i gubitke u javnim tvrtkama, te da je "simbol HDZ-ova odnosa prema energetskom sektoru slučaj Buljubašić".

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Pao dogovor s DP-om Tomo Medved za Dnevnik Nove TV otkrio ostaje li ministar u novoj Vladi, komentirao i financiranje Novosti: "To je jedno od pitanja..." Andrej Plenković o detaljima dogovora s Domovinskim pokretom Više članova u Vladi Plenković: "Dogovorili smo da tri resora pripadnu DP-u. Prvi u EU uvodimo to ministarstvo". Otkrio i neke ministre koji ostaju u Vladi

>> 'HERA je političko tijelo koje će umjesto Vlade dizati cijene struje!'

"Bilo je doista teško slušati sve što su izrekli pojedini bivši ministri, koji su direktno odgovorni što u proteklih osam godina nisu učinili ništa da se u HEP-u smanje gubitci. Ti isti mudraci su svojim postupcima generirali nered u javnim tvrtkama, a simbol njihova odnosa prema energetskom sektoru je slučaj Buljubašić", rekao je HNS-ov zastupnik Petar Baranović.

Ustvrdio je da je nered koji je u energetskom sektoru isproducirao HDZ doveo do toga da je Hrvatska među najvećim uvoznicima električne energije po glavi stanovnika u svijetu.

Upozorio je da su gubici na HEP-ovoj mreži i do tri milijarde kilovatsati, dok ukupna potrošnja građana iznosi oko 6,5 milijardi kilovatsati. "To je cijena koju moraju platiti potrošači", zaključio je.

Njegova stranačka kolegica Natalija Martinčević ustvrdila je da je HDZ-ova vlada 2010. iz HEP-a izvukla više od milijardu kuna.  "Da su se ti novci uložili u izgradnju proizvodnih kapaciteta, Hrvatska sada ne bi bila osmi najveći uvoznik električne energije na svijetu", rekla je Martinčević.

Rasprave HDZ-ovaca nazvala je mazanjem očiju građanima, lažnom osjetljivošću i kupovanjem glasova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene