Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela istraga

'HDZ najoštrije osuđuje sramotni incident s kukastim križem na Poljudu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HDZ-a su u subotu najoštrije osudili incident s kukastim križem na Poljudu, istaknuvši kako je riječ o sramotnom činu kojim je nanesena šteta hrvatskom nogometu i sportu, interesima hrvatskih građana i ugledu hrvatske države, te zahtijevaju brzu i temeljitu reakciju nadležnih državnih tijela.

"HDZ najoštrije osuđuje sramotni incident s kukastim križem na Poljudu. Tim činom nanesena je nemjerljiva šteta, ne samo hrvatskom nogometu i sportu, nego i interesima hrvatskih građana i ugledu Republike Hrvatske. Zahtjevamo brzu i temeljitu reakciju nadležnih državnih tijela, poglavito Ministarstva unutarnjih poslova i primjereno kažnjavanje krivaca", navodi u priopćenju glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jabuka.

Splitska policija počela istragu

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine Potres u Italiji 5,0 stupnjeva Snažan potres pogodio Italiju, dobro se osjetio i u Hrvatskoj: "Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj"

Splitska policija počela je kriminalističko istraživanje kako bi otkrila tko je prije kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na travi poljudskog stadiona napravio znak kukastog križa.

Izvanredna presica HNS-a: Ovo je šamarčina državi i atentat na nogomet!

"Kukasti križ je na jugozapadnom dijelu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena kada su ga djelatnici stadiona pokušali ukloniti, ali bezuspješno. Odmah po završetku utakmice policija je na mjestu događaja obavila očevid kojega je nastavila i jutros i koji još traje, a usporedo s tim se provodi i kriminalističko istraživanje", kazala je u subotu Željka Radošević iz splitske policije.

Policija kaže kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv, za sada, nepoznate osobe, a u dogovoru s državnim odvjetništvom će odlučiti o kojoj će prijavi biti riječ.

Nisu željeli komentirati je li točna informacija koja se sinoć pojavila u medijima da je najvjerojatnije riječ o tekućini koja je prethodno u znaku kukastog križa prolivena po travnjaku zbog čega je taj dio trave "izgorio", a može se uočiti tek paljenjem svjetala na stadionu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene