Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stranačka perpucavanja

HDZ: Josipović je vođa oporbe!, SDP: Bojite se izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni današnji dan nije prošao bez stranačkog prepucavanja, a glavna tema je tko je zapravo pravi vođa oporbe.

Glasnogovornik HDZ-ovog zastupničkog kluba Frano Matušić izjavio je kako druženje predsjednika države Ive Josipovića s dubrovačkim SDP-ovcima sugerira da je Josipović, a ne čelnik SDP-a Zoran Milanović, stvarni lider oporbe, odnosno da se predsjednik, suprotno Ustavu, svrstava uz jednu, oporbenu političku opciju.Upitan je li, u tom smislu, HDZ-ova strategija politički napad na predsjednika Josipovića, odgovorio je kako nije riječ o nikakvom napadu, već da se HDZ samo osvrće na činjenicu da se Josipović zadnjih dana u Dubrovniku družio s lokalnim i SDP-ovcima iz vrha stranke.

Pročitajte i ovo Nestala jahta - 2 Brod otplovio u Tursku Sramotni propusti i misteriozni nestanak jahte: Osumnjičenima za kršenje sankcija prijeti i do pet godina zatvora Frano Matušić Crna lista Novi paket sankcija obuhvaća i tvrtku koja želi kupiti Fortenovu: "Svi naši dokazi upućuju da je riječ o fiktivnoj transakciji"

'Navikli smo da (dubrovački) gradonačelnik Vlahušić govori neistine, ali nismo navikli čuti od predsjednika Josipovića da govori neistine', kazao je Matušić, neistinom ocijenivši tvrdnje predsjednika da je on nazočio službenoj večeri koju je nakon otvaranja dubrovačkih ljetnih igara organizirao Grad.

Nisu bili pozvani na večeru

Naglasio je da ni on niti njegova stranačka kolegica i sugrađanka Dubravka Šuica nisu bili ni pozvani na tu večeru, te da joj se nisu ni odazvali, 'ali su zato bili pozvani i Milanović, i Čačić, Pusićka i Opačićka, Bauk i Dragovan'.'Doista nas čudi da se gospodin Josipović ljuti i nama predbacuje da ga mi guramo u stranačke borbe, a danas u jednom tjedniku izlazi na naslovnici njegova rečenica da njegova popularnost može pomoći SDP-u na izborima. Mislim da je tu sve više nego jasno, da je predsjednik vrlo aktivno uključen, nažalost, u stranačku kampanju što naravno nema nikakvog utemeljenja u Ustavu RH i nije dobro da se predsjednik svrstava ni na koju političku stranu niti zastupa ili promovira interese bilo koje političke opcije', poručio je Matušić.

Negativno je odgovorio na novinarski upit je li mu predsjednica stranke Jadranka Kosor zabranila susret s predsjednikom pa da zato nije nazočio večeri.

HDZ se boji

Iz SDP-a i njegovih partnera u oporbi odbacili su HDZ-ove tvrdnje te poručili da je lider oporbe čelnik SDP-a Zoran Milanović, suglasni i u stavu da HDZ napadima na Josipovića pokazuje svoj strah od gubitka izbora i vlasti.  'Ako je itko pokazao kako se i na koji način štite nacionalni, državni, a ne parcijalni interesi u ovoj zemlji, onda je to Ivo Josipović. Objede da se on ponaša kao šef oporbe su izraz nemoći i straha HDZ-a da će izgubiti izbore, jer su do sada naučili da isključivo oni imaju potporu svih institucija u ovoj zemlji, beskrupulozno su koristili činjenicu da su bili na vlasti za svoje predizborne kampanje i to pokušavaju činiti i sada', ocijenio je.

Je li Račan zabranjivao?

Novinari su ga pitali i kako gleda na neslužbene informacije da je predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor navodno ministrima zabranila druženje s Josipovićem, te je li njemu, u vrijeme dok je bio ministar u vladi Ivice Račana, Račan zabranio druženje s predsjednikom države.

Vidović je odgovorio da se nikada nije našao u takvoj situaciji, jer se suradnja s predsjednikom smatrala normalnom. 'Nedopustivo je to zabraniti ministru, to govori da ljudi ne razumiju sustav, način na koji on funkcionira, niti razumiju ulogu predsjednika republike', rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene