Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor oko autoceste

'Dubrovnik je taoc nesređenih političkih prilika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačko-neretvanski HDZ-a danas je kritički reagirao na najave iz Vlade da će trasa Jadransko-jonske autoceste ići kroz BiH čime će se zaobići Dubrovnik, zaključivši kako je jedino prihvatljivo rješenje autocesta do Dubrovnika.

Branko Bačić, predsjednik županijskog HDZ-a, rekao je na konferenciji za novinare kako je nedopustivim da Vlada zaobilazi jedinice lokalne samouprave koje su donosile strategije razvoja i prometa, kao što se dogodilo na ovotjednom sastanku u Cavtatu.

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

'Neugodno smo iznenađeni ovakvim zanemarivanjem procedure jer nema nikakvih objektivnih uvjeta za promjenom trase autoceste', kazao je Bačić.

Dodao je da bi guranje autoceste u BiH učinilo Dubrovnik taocem nesređenih političkih prilika.

Spajanje Dubrovnika autocestom s ostatkom Hrvatske je nužno jer nikako drukčije ne smije biti, naglasio je Bačić.

Izgradnja ceste nije ni blizu svog početka, a već diže prašinu

Procijenio je kako nema nikakvih ekonomskih razloga da se autocesta dislocira, pa ni financijskih, jer cijena koštanja za dionicu autoceste Doli-Osojnik ista je kao za dionicu Žuta Lokva-Rijeka.

Kako nije financijski problem dionica Rijeka-Žuta Lokva, a jest Osojnik-Doli, koja je duga samo 29 kilometara. Kilometar te autoceste cjenovno košta isto kao i trasa od Žute Lokve do Rijeke, ali je tri puta kraća. Dionica Krapina-Macelj koštala je 235 milijuna eura, što je bila najzahtjevnija i najskuplja dionica pa je sagrađena, ističe Bačić.

Također ne vidi ekološke prepreke u gradnji autoceste do Dubrovnika. Smatra kako bi ekološki problem mogao nastati tek ako trasa bude išla preko Popova polja, odakle se napaja devet izvora vode, među kojima i Ombla.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako svi dokumenti pokazuju i dokazuju da je najbolje rješenje povezivanje Dubrovnika i to nastavkom autoceste od Ploča do Osojnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene