Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A pobjednici su...

HDZ ipak uspio naći odvjetnike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je, nakon što im je Vladimir Gredelj otkazao suradnju, uspio naći nove odvjetnike.

Novi odvjetnici HDZ-a su Davorin Budin i Tomislav Penić. Odvjetnici Budin i Penić prije 9 godina osnovali su svoj odvjetnički ured. Do tada Budin je radio kao zagrebački državni odvjetnik, a Penić kao tajnik Ministarstva pravosuđa.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Postigli dogovor Poznato kako će izgledati nova Vlada: Tri imena iz redova Domovinskog pokreta zasjest će u ministarske fotelje Andrej Plenković Novi i stari ministri Dnevnik Nove TV doznaje tko je najveće kadrovsko iznenađenje nove vlade

Podsjetimo, prvi odvjetnik HDZ-a bio je Vladimir Gredelj. Gredelj je otkazao punomoć HDZ-u zbog 'nepremostivih razlika u gledanju na predmet obrane i njenim modalitetima' u USKOK-ovoj istrazi oko crnih fondova u HDZ-u.

>>Odvjetnik Gredelj otkazao HDZ-u

Gredelj je smatrao da je zgrada središnjice stečena legalno prije 2003. pa ni teoretski nije mogla biti financirana sredstvima iz 'crnih fondova', no Vrhovni sud je zaključio kako porijeklo te nekretnine uopće nije sporno niti se sumnja da je ona stečena novcem iz tih fondova već je jednostavno riječ o privremenoj mjeri kojom se osigurava naknada štete državi ako se na sudu pravomoćno dokažu navodne nezakonitosti. Blokadom je HDZ-u zabranjena prodaja zgrade ili opterećenje kreditom, ali ne i njezino korištenje.

Kakvu će obranu pripremiti novi HDZ-ovi odvjetnici, tek ćemo vidjeti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene