Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno će raditi

HDZ i BUZ potpisali koalicijski sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici HDZ-a i Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), Tomislav Karamarko i Milivoj Špika, danas su u središnjici HDZ-a potpisali Sporazum o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji.

Temeljem Sporazuma o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji, HDZ i Blok umirovljenici zajedno (BUZ) zajedno će raditi "na zaštiti svih onih koji žive od svog rada, interesa umirovljenika i svih socijalno ugroženih". Navodi se i da će HDZ i BUZ zajednički izaći na izbore za zastupnike Europskog parlamenta te na iduće parlamentarne izbore. Također, dvije stranke će za predstojeće lokalne izbore preporučiti suradnju u svim jedinicama gdje je to moguće.

Izrazivši zadovoljstvo sporazumom sa BUZ-om, Karamarko je upozorio da je danas u Hrvatskoj problem broj jedan nekvaliteta života građana, a u čijoj su strukturi umirovljenici najugroženija kategorija. "Taj sindrom nekvalitete života, nažalost, prelazi i na sve ostale kategorije građana zahvaljujući jednogodišnjem neradu i neuspjehu aktualne Vlade", kazao je.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

>> HDZ o Sanaderu: Ne prihvaćamo kolektivnu odgovornost

Napominjući da se ta koalicija može nazvati i koalicijom za bolji život u Hrvatskoj, predsjednik HDZ-a rekao je da narod sve teže trpi sve što se događa. "Svjedoci smo novog poreza na nekretnine koji će biti zadnji udarac standardu. Koliko će samo umirovljenika biti prisiljeno prodavati nekretnine koje su naslijedili ili stanove u kojima žive da bi mogli udovoljiti nerazumnim zahtjevima. To je jedan agresorski porezni zakon", istaknuo je Karamarko.

Predsjednik BUZ-a rekao je da umirovljenici tim sporazumom žele biti konstruktivni koalicijski partner i sukreatori nove socijalne i mirovinske politike iz koje će korist imati svi umirovljenici. "Ali ne na način da koalicijskog partnera ucjenjujemo svojim prohtjevima, već sukladno mogućnostima hrvatskog gospodarstva, polučimo najbolji rezultat za one koje predstavljamo", rekao je Špika.

Naglasio je kako Kukuriku koalicija, koja predviđa da bi prosječna mirovina trebala iznositi 25 posto prosječne plaće, nema moralno pravo tražiti glas umirovljenika. "Sve što umirovljenici sada žele je da imaju mirovinu dostatnu za život dostojan čovjeka. Ovo što sada imaju je ispod svih kriterija, a ono što slijedi bit će još gore. Učinit ćemo sve da tome stanemo na kraj i da u suradnji s HDZ-om krenemo putem prosperiteta i dobrobiti za sve umirovljenike", kazao je Špika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene