448287
448287
448287
448287
448287

'Donijet ćemo strategiju razvoja sporta i uvesti reda u financiranje klubova i saveza'

  • , 29.08.2016., 14:43
  • Autor:
  • komentara

HDZ-ovi kandidati u I. izbornoj jedinici Josip Bilaver i Ljubica Lukačić istaknuli su u ponedjeljak važnost sporta za promociju Hrvatske, poručivši da HDZ želi donijeti strategiju razvoja sporta i uvesti reda u financiranje klubova i sportskih saveza.

 
 
 
 
Josip Bilaver (FOTO: PR)
Josip Bilaver (FOTO: PR)

"HDZ je u svom programu dao veliku važnost sportu, a na prvom mjestu nam je donošenje strategije razvoja sporta i uvođenje reda u financiranje klubova i sportskih saveza s naglaskom na transparentnost", kazao je Bilaver novinarima ispred zagrebačkog Doma sportova.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Najavio je da njegova stranka želi unaprijediti sportsku infrastrukturu građenjem manjih sportskih dvorana i igrališta, koja bi bila dostupnija građanima.

Bilaver je naglasio važnost prevencije suzbijanja huliganizma na stadionima ocjenivši to velikim problemom koji odbija navijače od praćenja sporta. Također, dodao je, HDZ u svom programu pozornost obraća na bolje financiranje vrhunskih sportaša, koji unatoč malim financijskim sredstvima postižu vrhunske rezultate, što se vidjelo i na Olimpijskim igrama.

Ističući da je HDZ u svom programu pripremio i mjere za osobe s invaliditetom, Lukačić je podsjetila na uspjehe hrvatskih paraolimpijaca koji u utorak putuju na Paraolimpijadu u Brazil. Navodeći važnost sporta za osobe s invaliditetom, kazala je da oni koji se aktivno bave sportom puno manje moraju ići na rehabilitacije.

Najavila je i zakonske promjene kojima bi općine i gradovi mogli osobama s invaliditetom omogućiti što bolje bavljenje sportom. "Kada rasteretimo profesionalni sport, osobama s invaliditetom moći ćemo omogućiti aktivnije bavljenje sportom. Treba im prilagoditi dvorane jer danas ih u Hrvatskoj ima vrlo mali broj u kojima osobe s invaliditetom mogu trenirati", rekla je Lukačić.

Ona smatra da visina nagrada koje dobiju hrvatski vrhunski sportaši i paraolimpijci nisu dovoljno visoke, obzirom na velike uspjehe koje postižu na natjecanjima.

Na potrebu poboljšanja položaja hrvatskog sporta upozorio je i vaterpolist Dubravko Šimenc, naglasivši važnost sporta od odnovne škole do fakulteta.

Sport je uvijek bio uspješan veleposlanik Hrvatske u svijetu i to će nastaviti i dalje biti, kazao je čestitavši svim hrvatskim natjecateljima na rezultatima na Olimpijskim igrama u Brazilu. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se