Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpredsjednik HDZ-a:

'Definitivno je utvrđeno da je Srbija bila agresor na ovom području'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke stvari koje su dosada na neki način često i negirane, ostaju zapisane u toj presudi i treba ih sada podvući, rekao je Dražen Bošnjaković.

Potpredsjednik HDZ-a Dražen Bošnjaković, komentirajući u utorak odluku Međunarodnog suda pravde kojom je odbačena hrvatska tužba i srpska protutužba za genocid, poručio je kako je definitivno utvrđeno da je Srbija bila agresor te da su ona, JNA i domaći Srbi na ovim područjima učinili brojna zlodjela i brojne ratne zločine koje u cjelosti imaju obilježja genocida.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

VIDEO 'Nismo zadovoljni presudom, ali je civilizirano prihvaćamo'

'Neke stvari koje su dosada na neki način često i negirane, ostaju zapisane u toj presudi i treba ih sada podvući: definitivno je utvrđeno da je Srbija bila agresor na ovom području, a također utvrđeno je i da su Srbija, JNA i domaći Srbi na ovim područjima učinili brojna zlodjela i brojne ratne zločine koje u cjelosti imaju obilježja genocida, no na žalost, ono što je sud tražio vezano za Konvenciju, manjka ona genocidna namjera', kazao je Bošnjaković novinarima u središnjici stranke.

Dakle, pojašnjava, protjeravanja, silovanja, ubojstva sve je to utvrđeno u presudi da se događalo na našim područjima kao i da je sve bilo u cilju stvaranja Velike Srbije, međutim, dodaje, fali ona namjera da to bude u cilju uništenja i istrebljenja.

'Sud je potvrdio da je Hrvatska počinila masovne zločine prema Srbima'

'Presudom je utvrđena i činjenica da hrvatska nije imala genocidne namjere, da brijunski transkripti nemaju nikakve namjere da bi se nekoga istrijebilo i uništilo s tih područja i to su neke stvari koje će ostati vezano za ovu presudu i koje će biti osuda ovoga što se događalo na našim prostorima', zaključio je Dražen Bošnjaković. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene