Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštar odgovor iz HDZ-a

'Da se ikada vršila sigurnosna provjera Josipovića on nikada ne bi postao predsjednik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je danas objavljen intervju s predsjednikom Josipovićem u Novom listu, oglasili su se i iz središnjice HDZ-a.

'Da se ikada vršila sigurnosna provjera Ive Josipovića zbog ZAMP-a i Emporiuma tada on nikada ne bi ni postao predsjednik republike', rekao je član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

'Veće je ugrožavanje sigurnosti bilo kada je predsjednik Josipović za savjetnika postavio Dejana Jovića koji je poznat kao zagovaratelj očuvanja Jugoslavije', dodao je Mikulić.

Josipović je, među ostalim, za Novi list izjavio kako je, nakon što je taj list nedavno objavio da je Tomislav Karamarko u vrijeme dok je bio ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije primio u službu čovjeka koji nije prošao sigurnosnu provjeru, možda došlo do ugroze sigurnosnog sustava RH.

Karamarko o optužbama: Do izbora ćemo pojačanim tempom imati proizvodnju raznih afera

Ivo Josipović: U tajnim službama rade ljudi povezani s medijima i političarima

U intervjuu je kazao i kako je predložio sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj bi se raspravljalo o zapošljavanju u sigurnosnim službama.

'Bilo bi bolje da su sazvali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost vezano za situaciju u Ukrajini, budući da kriza u toj zemlji prijeti sigurnosti cijele Europe, a mi imamo samo dva MIG-a koja nam štite nebo', napomenuo je Mikulić.

Neki portali danas su objavili da u Vladi prihvaćaju taj prijedlog, te da bi se sjednica tog Vijeća trebala održati nakon 18. ožujka i povratka premijera Zorana Milanovića sa službenog puta u Australiju i Novi Zeland.

Novinare je zanimalo i zašto predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije dao izjavu, na što je glasnogovornica stranke Dajana Antonija Bebek odgovorila kako se predsjednik Karamarko o tome već očitovao. (Hina/D.Š./I.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene