Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Kosor siguran

'HDZ će na izborima doživjeti krah'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je kako će, unatoč prekrajanju izbornih jedinica, HDZ doživjeti krah na predstojećim parlamentarnim izborima.

Što se tiče predizbornih koalicija stranačka tijela će o tome još odlučiti, ali je već sada sigurno da nećemo koalirati s HDZ-om i HSS-om, rekao je Kosor odgovarajući na novinarska pitanja za vrijeme njegova posjeta stranačkim kolegama u Zadru koji na središnjem Narodnom trgu organiziraju peticiju 'Sto gradova - tisuću štandova".

Na pitanje hoće li Dražen Budiša, kako se nagađa u medijima, biti HSLS-ov nositelj liste u 9. izbornoj jedinici kojoj pripada i Zadar, Kosor je rekao da će HSLS imati kandidata koji će proći u Hrvatski sabor, a hoće li to biti Dražen Budiša Kosor nije potvrdio ni demantirao. 'O tome će odlučiti središnje vijeće HSLS-a na sjednici 16. travnja', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od novih ljudi u Vladi D. Kosor: Vladajući i oporba se dodvoravaju biračima Slika nije dostupna Pripreme za izbore D. Kosor: Nismo tako daleko od Tunisa i Egipta

>> Darinko Kosor: Premijerku krivo informiraju ministri

Predsjednik HSLS-a procijenio je da će se parlamentarni izbori održati potkraj studenog, te da pregovori s Europskom unijom neće biti dovršeni u lipnju, već najvjerojatnije do kraja rujna. Kosor je rekao kako je u Zadar došao podržati stranačku peticiju. 'Mladi nemaju priliku zaposliti se, a gotovo 350 tisuća ih ne radi. Došao sam podržati inicijativu da mladi prilikom zapošljavanja u prvoj godini rada budu oslobođeni svih poreza i doprinosa', istaknuo je Kosor. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene