Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željko Kraljičak

HDSSB predstavio svojeg kandidata za budućeg ministra poljoprivrede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDSSB je u srijedu, uvjeren da se bez njega neće moći sastaviti slijedeća Vlada, javnosti predstavio svojeg kandidata za budućeg ministra poljoprivrede - doktora poljoprivrednih znanosti i zamjenika osječko-baranjskog župana Željka Kraljička.

Tim potezom stranka poručuje kako je došlo vrijeme da na časne dužnosti dođu ljudi sa znanjem i iskustvom, tim se mjestima ne smije trgovati i dozvoliti da na njima završe nestručni ljudi, poručio je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin koji za Kraljička kaže da ima znanje, volju, viziju i konkretne mjere za oporavak poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu" DORH Vruća fotelja Objavljena imena kandidata za novog šefa DORH-a

Pozvao je i ostale stranke da predlože svoje kandidate, da se oni sučele i javnost vidi tko bi bio najbolja osoba za jedan od najvažnijih resora u Vladi. HDSSB, kaže Vulin, na izborima očekuje toliko mandata da vjeruje kako bez njega nitko neće moći sastaviti slijedeću izvršnu vlast.

Grubišić: Nedopustivo je da se šutke dopušta prodaja droge u 'smart shopovima'

O tome tko će to biti, odnosno tko će imati relativnu većinu, prerano je govoriti, HDSSB može razgovarati sa svakim tko podrži njegov program temeljen na regionalizaciji, rekao je Vulin. "Prerano je o tome govoriti", uzvratio je na upit znači li to da se njegova stranka nudi i lijevima i desnima, SDP-u i HDZ-u.

Možemo razgovarati sa svima tko će podržati naš program, nikada, pa ni sada nismo bili opterećeni ni lijevima niti desnima, poručio je predsjednik HDSSB-a. Jamčimo povratak proizvodnji, dostojanstvo hrvatskog sela, nećemo dozvoliti da uvoznici zarađuju, obećaje Kraljičak koji s timom stručnjaka radi na programu "Razvoj sela za obnovu Hrvatske".

Jedan od prvih poteza bit će da se legalizacija poljoprivrednih objekata završi za jednu kunu, čime će se pomoći oko pola milijuna gospodarstava, najavljuje Kraljičak. Aktualnom ministru Tihomiru Jakovini šalje "prijateljski savjet" da davanje državne zemlje bez javnog poziva može imati prizvuk kriminalnih radnji.

Na taj bi se način, kaže, moglo podijeliti oko sto tisuća hektara, pa predlaže da načelnici i gradonačelnici daju suglasnost na takve odluke. "Zemlju trebaju dobiti oni koji čiste kravu i štalu", poručuje Kraljičak koji tvrdi da se "već sad zemlja dijeli", iako izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu stupaju na snagu 8. svibnja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene