Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HDSSB: Odgađanje suđenja Glavašu je pritisak HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku kako je jučerašnja odgoda suđenja Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na zagrebačkom Županijskom sudu, još jedna skandalozna odluka sudskog vijeća koje vodi taj slučaj, donesena pod političkim pritiskom.

Na konferenciji za novinare, održanoj pred zgradom osječkog Županijskog suda, Šišljagić je ustvrdio kako je odgađanje glavne rasprave do 3. prosinca, u trenutku kada Glavaš treba iznijeti svoju obranu, posljedica pritiska sadašnje političke vlasti u Hrvatskoj, premijera Ive Sanadera i HDZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti kazna stranke? Osijek: U Skupštini političko preslagivanje, dva SDP-ovca uz HDSSB Slika nije dostupna 'Radi pritisak na pravosuđe' HDSSB protiv Bajića podnio kaznenu prijavu

"Ne samo da Glavašu nisu omogućili obranu sa slobode, već mu u ovome trenutku onemogućuju da se brani, jer su svjesni da će iznošenjem dokaza njegove obrane, što se ovih dana trebalo dogoditi, svima biti jasno kako nema niti jednog dokaza ili svjedoka, koji bi potvrdio navode optužnice", ustvrdio je Šišljagić.

Ocijenio je da se Sud, namjernim odugovlačenjem postupka, stavio u funkciju predizborne kampanje HDZ-a, izrazivši uvjerenje da ta stranka, nakon izbora 25. studenog, više neće obnašati vlasti, a da će oni, koji nakon izbora, budu preuzeli obnašanje vlasti, osigurati pravedno i korektno suđenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene