Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Razbijanje i uništavanje HDSSB-a'

HDSSB najavljuje aktivni otpor i mogućnost građanskog neposluha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništva Zajednice udruga Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) i stranke HDSSB-a poslala su iz Sarajeva poslanicu.

U poslanici najavljuju 'pružanje odlučnog i aktivnog otpora' svim silnicama kojima je zadatak razbijanje i uništenje HDSSB-a, a po potrebi i organiziranje građanskog neposluha. U deklaraciji dostavljenoj medijima navodi se, među ostalim, da je HDSSB izložen općem napadu vlasti i oporbe te sve češćem etiketiranju te stranke kao 'stranke opasnih namjera'. Utemeljitelji i predsjedništvo te stranke zato upozoravaju na 'izrazito teške okolnosti političkoga rada koje zahtijevaju pružanje odlučnog i aktivnoga otpora svim institucionalnim i izvaninstitucionanim silnicama kojima je zadatak razbijanje i uništenje HDSSB-a'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka iz stranke HDSSB nije iznenađen zbog uhićenja, i dalje stoje iza Glavaša Slika nije dostupna 'Neka se mani ovog posla' HDSSB traži ostavku Kosor zbog 'izdaje'

U deklaraciji se od 4. sabora HDSSB-a, najavljenog za 8. listopada, traži 'uvođenje i proglašenje političkog djelovanja HDSSB-a u uvjetima i okolnostima tzv. kriznog stanja'. Predsjedništvo i utemeljitelji HDSSB-a u deklaraciji napominju da će se 'političkoj agresiji, koja teži progonu, zastrašivanju i u konačnici pokušaju uništenja HDSSB-a, suprotstaviti svim pravnim i političkim sredstvima, a po potrebi i organiziranjem građanskog neposluha'.

>> HDSSB nije iznenađen zbog uhićenja, i dalje stoje iza Glavaša

Također tvrde da je predsjedništvo HDSSB-a 'u svjetlu najsvježijih progona i sotoniziranja' glavnog tajnika i saborskog zastupnika te stranke Ivana Drmića 'odlučno u punoj, bezuvjetnoj, moralnoj i političkoj zaštiti svakog dužnosnika i člana HDSSB-a'.

Deklaraciju su potpisali predsjednik stranke HDSSB-a Vladimir Šišljagić te predsjednik Zajednice udruga HDSSB-a Branimir Glavaš, u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na osam godina zatvora za ratne zločine protiv civila u Osijeku 1991. godine, kojemu je kaznu nedavno potvrdio i sud BiH. Glavaš je u pritvoru u Sarajevu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene