447602
447602
447602
447602
447602

HDSSB: Aleksandra Vučića proglasiti nepoželjnom osobom u Hrvatskoj

  • , 23.08.2016., 12:41
  • Autor:
  • komentara

Na konferenciji za novinare Vulin je kazao kako je Oreškovićev poziv Vučiću za dolazak u Dubrovnik "apsolutno neodpustiv i neprimjeren" te je pozvao tehničkog premijera da vanjsku politku ne vodi samostalno, bez konzultacija s predsjednicom RH i diplomacijom, jer je "čovjek bez ikakvog iskustva".

 
 
 
 
Dragan Vulin (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)
Dragan Vulin (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin u utorak je pozvao tehničkog premijera Tihomira Oreškovića i državni vrh da hitno otkažu poziv srbijanskom premijeru Aleksadru Vučiću na Croatia forum u Dubrovniku, da ga, zbog njegovih posljednjih izjava i odnosa Srbije prema Hrvatskoj, proglase nepoželjnom osobom te povuku hrvatskog veleposlanika iz Beograda i prekinu diplomatske odnose sa Srbijom.

Na konferenciji za novinare Vulin je kazao kako je Oreškovićev poziv Vučiću za dolazak u Dubrovnik "apsolutno neodpustiv i neprimjeren" te je pozvao tehničkog premijera da vanjsku politku ne vodi samostalno, bez konzultacija s predsjednicom RH i diplomacijom, jer je "čovjek bez ikakvog iskustva".

Smatra i kako je reakcija hrvatskog državnog vrha i diplomacije izostala i tijekom pristupnih pregovora Srbije i EU, ocijenivši kako Hrvatska tu mora zauzeti čvršći i jasniji stav, a ne se sluganski ponašati prema Beogradu i Bruxellesu. Istaknuo je da Srbija prije ulaska u EU, mora riješiti pitanja nestalih osoba, ratne odštete i hrvatskog teritorija na lijevoj obali Dunava te zapitao zašto hrvatska vanjska politika ne pokreće takva pitanja.

Utemeljitelj stranke Branimir Glavaš ocijenio je kako, osim Vučića, nepoželjnim osobama treba proglasiti srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića te ministre Aleksandra Vulina i Ivicu Dačića, te ih ne treba primati dok se ne ispričaju za agresiju koju je Srbija izvršila za Hrvatsku.

Upozorio je kako se iz Vlade RH i Ministarstva branitelja već nekoliko godina u javnost plasiraju informacije da su svi branitelji, koji se nalaze na srbijanskim optužnicama i za kojima su raspisane tjeralice, o tome obaviješteni, ustvrdivši kako ga nikada ni jedna hrvatska institucija nije obavijestila da se nalazi na srbijanskoj optužnici iz 1992. godine, i da za njim postoji međunarodna tjeralica, koju je raspisala Srbija.

Ne prihvaćam diskriminatorski odnos Ministarstva branitelja da neke branitelje obavještava, a neke ne. Ne znam žele li hrvatske vlasti da i ja odem u Bogojevo po cigarete, pa da završim u srbijanskim kazamatima, pa stoga od hrvatskih institucija tražim pismeni odgovor nalazim li se na međunarodnoj tjeralici, koju je raspisala Srbija, ili ne, dodao je Glavaš. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se